Vad är ett Cash Management proposition?

December 10

En Cash Management Bill (CMB) är en kortsiktig emitterats av regeringen för att kompensera för en kassabrist. Sådana räkningar erbjuder hög flexibilitet för tjänstemän som arbetar på penningpolitiken och förvaltningen av penningmängden. Investerare kan använda dem som snabba investeringar, men eftersom lägsta möjliga valör är vanligtvis hög, institutionella investerare är de primära deltagarna i försäljningen av sådana värdepapper. Information om de senaste och kommande försäljning kan vara tillgängliga direkt från regeringsföreträdare samt en webbplats.

Finansministeriet ansvarar för att generera statsskulden, inklusive obligationer och andra investeringsinstrument. Investerare köper statsskulden eftersom det är mycket låg risk, som thereâ € sa begränsade risken för utebliven betalning. I utbyte mot lån på sina fonder betalar Treasury ränta på skulden och återbetalar huvudmannen när den mognar. Vissa skulder mogna snabbt, medan andra förfaller under månader eller år; kontanthanterings propositionen har en mycket kort mognadsperiod.

Dessa kortfristiga värdepapper kompensera för problem med kassaflödet under loppet av dagar, snarare än veckor, månader eller år. De kan mogna i så lite som tio dagar, och inte varar mer än två månader. Räntorna kan vara hög, men eftersom låneperioden är så kort, gör investerarna inte stå för att tjäna en betydande mängd på en cash management räkning. Minimi valörer kan börja vid höga siffror, som $ 1 miljoner dollar (USD), för att sälja fakturor snabbt till institutionella investerare.

En cash management proposition kan utfärdas snabbt, vilket gör att en statskassan för att anpassa sig till förändrade ekonomiska förhållanden snabbt. Det kan justera utsläppen av andra värdepapper, om nödvändigt, för att balansera ut CMB erbjudandet. Treasury tjänstemän balansera det omedelbara behovet av kontanter för att täcka driftskostnader och andra behov med en önskan att undvika att få alltför djupt i skuld. De behöver också € t vill larm investerare och allmänheten med aktiviteter som stora offentliga upplåningen och som skulle kunna undergräva förtroendet för governmentâ € s stabilitet.

Enskilda investerare med intresse för statspapper vanligtvis inte har tillräckligt med pengar för att köpa en cash management räkning. De kan välja från ett utbud av andra säkerhetsprodukter, eller kanske överväga en kortsiktig investerings pool. Dessa pooler använder kapitalet från en stor grupp av investerare för att köpa värdepapper lösvikt, och specifikt inriktad på hög avkastning på kort tidsperiod. Om lämpligt, kan blandningen av investeringarna omfattar cash management räkningar.