Vad är ett tack-kort?

June 24

Medan många regler för etikett ha kastats ut under de senaste åren, har en konvention fortfarande för väluppfostrad: det tackar dig att card. Ett kort eller noterar fortfarande förväntas när en person får en gåva eller annan ersättning som kan vara något utöver det vanliga.

Det tackar dig kort eller anmärkning anses obligatoriskt för par erkänner bröllopspresenter, och för akademiker som behöver säga tack för alla pengar de får efter examen. Det låter givaren vet gåvan mottogs och uppskattat. Helst ska den skrivas för födelsedags och julklappar från andra än föräldrarna släktingar. Huruvida gåvan är en väsentlig post eller kontanter, bör ett kort att skickas omgående efter mottagandet av gåvan.

Det är också lämpligt att skicka en när någon har gjort en vänlighet som kan vara utöver det vanliga, till exempel när en släkting erbjuder sitt hem för en övernattning. Arbetssökande bör också skicka ett tack-kort efter att de har blivit intervjuad av en potentiell arbetsgivare.

Ett tack-kort eller noterar behöver inte vara genomarbetade. En person kan skicka ett köpas som ett gratulationskort i snabbköpet, på Obs papper, eller på ett tomt kort. Den tacksamhet uttryckt är det som är viktigt.

Vissa människor tvekar att skriva ett tackkort eftersom de "inte vet vad jag ska säga." Detta är lätt övervinnas - en helt enkelt tack givaren för gåvan och uttrycker uppskattning för det.

Ett lämpligt meddelande kan gå längs dessa linjer: "Kära Mormor Tack så mycket för att jag halsduk och mössa till jul De kommer att hålla mig varm i vinter Jag uppskattar din omtanke Kärlek, Johnny....."

För en kontroll, kunde mottagaren skriva något i stil med "Kära moster Tillie. Tack så mycket för $ 20 check på min examen. Det kommer att hjälpa mig mot betalning min ner till min bil på college. Jag uppskattar din omtanke. Tack igen. Kärlek, John. "

Författaren bör alltid uttrycka tack, berättar givaren hur gåvan ska användas, och hur mycket det är uppskattat. En handgjorda gåvan bör alltid särskilt erkänns i tack-kort. "Att veta att du gjorde min halsduk och mössa gör dem mycket speciell," är bara ett exempel.

Tacksamhet är kanske inte så vanligt uttryckt som det brukade vara, så ett uppriktigt tack, även en kort en, kommer att uppskattas. Det är en regel om etikett som förtjänar att förevigas.

  • Tacka dig kort kan skickas till deltagare i ett barns födelsedagsfest.
  • Skriva ett tackkort till en mottagen gåva anses vara en regel om etikett.
  • Göra handgjorda tackkort kan vara ett kul projekt.
  • Tacka dig kort bör ges efter att ha fått julklappar från andra än föräldrarna släktingar.
  • Ett e-postmeddelande kan aldrig ersätta ett handskrivet tack kort.
  • Brudar kan skriva ett tack-kort till personer som deltog hennes bröllop.