Vad är Bouteloua?

May 16

Bouteloua är en växt släkte som är en del av Poaceae familjen. Den innehåller cirka 40 arter av ettåriga och perenna gräs som är inhemska på Nord- och Sydamerika. Dessa gräs växer vanligen i ängar och öppna gräsmarker. Majoriteten av arterna är torka toleranta och bli brun under vintern. Flera typer av fjärilar och fåglar lockas till denna grupp av gräs.

Detta släkte är uppkallad efter Claudio Bouteloua, en spansk trädgårdsodlare som levde 1774-1842. Det gemensamma namnet för gräs i denna genus är grama. De flesta av arterna har variationer av det gemensamma namnet. Till exempel är Bouteloua curtipendula kallas sideoats grama och Bouteloua gracilis kallas blå grama. Buchloe dactyloides är vanligtvis kallas buffalo gräs.

De flesta av arterna i detta släkte är fördelade mellan Rocky Mountains och Mississippifloden i USA. B. dactyloides hittas från Manitoba och Saskatchewan i Kanada, via Great Plains i USA, och ner till Puebla i Mexiko. B. curtipendula har ett liknande utbud, men det sträcker sig in i Centralamerika och ner i Sydamerika, så långt söderut som Argentina.

B. dactyloides används i Nordamerika som gräsmatta gräs. Det är en perenn turf gräs som har grå-grön eller blå-grönt gräs. Om den lämnas att växa med oförminskad styrka, kommer det att nå en höjd av 12 inches (30 cm). Stjälkarna är tunna, och bladen är rullade. Detta gräs sprids genom ett rhizom, som är en underjordisk stam från vilken rötter sträcker sig in i marken.

Blommorna på buffelgräs är oftast gula och form i spikar. Blomningen säsongen är i allmänhet från januari till mars och oktober till december. Fjärilar lockas till blomman, och fåglar använder olika delar av gräs som bomaterial.

Buffalo gräset är extremt motståndskraftig mot torka. När odlas i lerig jord, kan den överleva på 1,5 inches (ca 4 cm) av regn per månad. Blå grama är ännu mer motståndskraftig mot torka. Det är oftast blandas med buffel gräs i torkregioner.

I allmänhet kommer väldränerad jord som består av lera, lera, eller kalksten ger tillräckligt stöd för buffel gräs. Det område där gräset är planterad bör utsättas för direkt solljus. Under vintern kommer gräset blir vilande.

Vissa problem förknippade med buffelgräs inkluderar rost och tjära plats. Båda är svampsjukdomar som orsakar missfärgning av bladen och stjälkarna. Tillämpa fungicid till gräset kan hindra svampen från att sprida sig.