DSLR Film Shot Typer

May 21

Du har många olika typer av skott att tänka på när du gör din DSLR-film. Stora filmskapande väver en mängd skott typer tillsammans för att berätta en historia. Använd dessa ingående beskrivning av olika typer sköt att avgöra vad som är bäst för din film.

Namnge den typ av skott är lite mer komplicerat än du kan föreställa dig. Den breda, normal, eller tight del av beskrivningen är en relativ jämförelse. (Var medveten om: En 16: 9 sammansättning är ganska bred.)

 • LS (långskott): Även kallad en extrem vidvinkel skott, detta skott visar ämnet i förhållande till sin omgivning. Ofta detta milsvid utsikt etablerar scenen som det första skottet. Det är inte alltid nödvändigt att inkludera aktörer i detta skott. En expansiv skott av landskapet, med få identifierbara individer är ett exempel på denna typ av skott.

  DSLR Film Shot Typer

 • VWS (mycket bred shot): En VWS är inte så expansiv som en LS, men det är fortfarande ganska brett i ramen. Det kan också fungera som en Etablera scenen.
 • WS (bred shot): Även känd som en fullständig skott, ett WS är nästa logiska steg i vida världen av skott, men den här typen innehåller också en typ av skott som inte är så bred. Ämnet är klart synlig, vanligtvis från topp till botten. Det används ofta för att det sätter upp medium och närbilder.

  DSLR Film Shot Typer

 • MS (medium skott): Annars känd som den normala skott, visar mobilstationen en mer uttalad bild av ämnet. Beroende på motivet, det visar mer av det än en bred skott och mindre än en närbild. När en person befinner sig i skottet, hon sköt från midjan och uppåt.
 • Två skott: Detta arrangemang skor interaktionen mellan två individer i en konversation eller konfrontation. Ibland visar försökspersonernas fullständiga siffror; andra tider, det är bara från midjan och uppåt.
 • MCU (medium närbild): Ett sätt att tänka på en MCU är som en närbild för folk som inte gillar närbilder. En MCU fångar hela ansiktet, men med en liten bit av halsen och bröstet. Objekt som är tagna i en MCU dominerar oftast ramen.
 • CU (närbild): En CU hänvisar ofta till en ram som visar föremål från mitten av bröstkorgen upp. Det visar huvudet, hår, och ansiktet, oftast utan att visa porer och blemmor.

  DSLR Film Shot Typer

 • ECU (extrem närbild): En ECU får rätt i där för att visa detaljer på döda ting, eller en rad känslor på det mänskliga ansiktet. Naturligtvis kan det också vara skottet som får du träffar i huvudet med ett föremål, om motivet inte godkänner.

  DSLR Film Shot Typer

 • POV (synvinkel): En POV skott visar scenen från motivets ögon. Det gör för stora redigering foder.
 • CA (genomskärning): Om du tittar på dokusåpor, har du sett CA skott. De är de som har lite att göra med historien. Kanske är det motivet hem, vissa slumpmässiga livlöst föremål, eller en stad eller by scen. Några få ännu kreativ och visa en tid förfaller.

  På en röd matta, kan en CA vara de andra TV-team skjuter stjärnan eller fotografer som tar bilder. Oavsett innehållet, informerar den betraktaren av föremålet samt fungera som en buffert för att manipulera tidens gång.
 • CI (skurna i): En CI shot visar detaljer som är väsentliga för ämnet som ämnet sprickbildning knogarna, plocka upp ett glas, knacka fingrar - du får idén.