Vilka är de bästa tipsen för Dry Prägling?

May 19

Förberedelse och medvetenhet om de verktyg som används i torr prägling kan lindra denna konstnärliga processen. Kvaliteten på en präglad bild är till stor del beroende av en förmåga att noggrant spåra en önskad bild på artistens valda mediet. En kvalitet mall; tjockt papper och skonsam stylus appliceringsteknik; och en bra ljuskälla är oftast avgörande för att skapa skarpa, torra präglade bilder som uppfyller förväntningarna.

En bra mall är ofta nyckeln till en framgångsrik torr prägling. Torra präglings mallar med rena, stadiga kanter bör köpas eller skapas och om den mallen ska användas i framtiden, bör väl hand om den mallen tas. Mallar tillverkade av rostbenägna material som mässing bör förvaras i lufttäta behållare för att hålla dessa rena kanter.

Förutom att rengöra kanter, mallar som är tjockare och kraftigare hjälp spårning processen och lämnar skarpare intryck. Före spårningsprocessen måste mallen vara i linje med präglings papper för att förhindra förskjutning som orsakar en oren design. Tillämpa maskeringstejp till varje hörn av mallen och papper när de är i linje kan förhindra glidning.

Tjockare papper och tillämpade vikten av präglings pennan är viktiga faktorer när det är torrt prägling. Vikten på det papper som ska präglas kommer att direkt påverka hur upphöjda eller nedsänkta bilden en är prägling kommer att vara - den tjockare papper, den skarpare bilden. Oavsett hur tjockt papperet är, är skonsam applicering av pennan nyckeln. Om du trycker för hårt med pennan kan orsaka ojämna intryck och även revor eller hål. Hur fina poängen med präglings pennan är påverkar också hur lätt pennan kan gräva i ett medium. Vanligtvis kan en finare relief spets lätta skapandet av en skarpare föreställa sig, men det kräver också större omsorg som tårar är mer sannolikt.

Pappers rippage är en vanlig gripe som förstör en s präglade konst tidigt i processen. Det kan dock undvikas. Både behärskning av en mild penna teknik eller med hjälp av en penna med en tjockare spets kan bekämpa detta. Det kan också undvikas genom att göra flera passager på tillämpad mönster, snarare än att tillämpa för mycket tryck som kan rippa papperet.

En tillräcklig ljuskälla är även användbar vid effektivt spåra en mall. Windows som tillåter tillräckligt med solljus för att slutföra uppgiften fungerar bra. Det är ofta uppmuntras att nykomlingar att torka prägling använda denna väg till både finslipa sina färdigheter och avgöra om en investering i mer passande ljuslåda är värt det. En ljuslåda består av en genomskinlig skärm som en genomskinlig glödlampa lyser igenom. Trötthet från att hålla sin handled i obekväma vinklar när du använder ett fönster kan vara besvärliga och långsamma processen för vissa.

Experiment med olika föremål och även böja begreppen rätt torra präglingstekniker kan utöka komplexiteten och användarupplevelse med konsten. Kavlar kan emboss enkel design, som gränser, i extremt tjocka material. Dessutom kan med hjälp av olika tyger utöka sin förmåga att lägga textur och djup. Efter prägling, kan gnugga sandpapper på den präglade materialet ger slutprodukten en kornig look. Velängpapper kan användas, men det tenderar att visa veck och fläckar, och kan ljusare i färg på platser där större tryck appliceras.

  • Efter prägling, kan gnugga sandpapper på den präglade materialet ger slutprodukten en kornig look.