Metall Råvaror: Guld är kung

May 25

Kanske ingen annan metall - eller råvara - i världen har prägel och prestige guld. I århundraden har guldet varit eftertraktad och uppskattad för sina unika metallurg egenskaper. Det var en sådan önskvärd handelsvara som man utvecklat monetära tillämpningar, och ett antal valutor baserat på värdet av guld.

År 1944, till exempel, 44 av världens rikaste länder (inklusive USA) att knyta sin valuta till den gula metallen, i vad som kallas Bretton Woods-avtalet. Även president Nixon bort dollarn från guldmyntfoten 1971, många länder fortfarande använda guld som en global valuta riktmärke.

Dessutom har guld ett antal applikationer inom industri och smycken som har resulterat i en ökad efterfrågan på denna ädelmetall.

Metall Råvaror: Guld är kung

År 2006, guld handlades i intervallet $ 500 per ounce; guldpriset i slutet av 2010 var $ 1450 per ounce. Investerare som investerat i guld under 2006 skulle nu vara upp till cirka 300 procent i en tid av ökad volatilitet och minskad avkastning i de globala marknadsindex.

Utsikterna för guld under de kommande fem åren är fortsatt positiv. Sammantaget kommer efterfrågan på guld sannolikt att fortsätta att öka, särskilt som en värdemätare, driven delvis av den försvagade pappersvaluta miljö som är ett resultat av expansiv penningpolitik i Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) länder.

Som pappersvalutor kommer under ökat tryck, förväntar efterfrågan på guld att öka. Naturligtvis går ingen investering i en rak linje, så räkna med en skakig resa och vissa perioder av stora pullbacks längs vägen. För mer information om guld och världsekonomin, besök Commodities Investors LLC.