Vad är Buckle Boots?

August 28

Spänne stövlar är en typ av skor som kan vara ankellängd, halva vaden längd, eller högre, gjort med en eller flera spännen. Spännena är vanligtvis accent bitar, även om vissa fungerar som fästelement för sammanfogning remmar tillsammans. Buckle stövlar anses modeskor och är i allmänhet bärs i kallt väder. Dessa typer av stövlar kan vara utformade för män, kvinnor och barn, och oftast gjorda av läder eller mocka.

De flesta stilar av kvinnors spänne stövlar bärs med klänningar eller klänning byxor. Vissa stilar av casual spänne stövlar bärs med jeans också. Spänne stövlar för kvinnor anses chic och modet från många modedesigners.

Mäns läderspänne stövlar är inspirerade av de stilar som bärs av motorcyklister. Faktum är vissa stilar av motorcykel spänne stövlar designad av motorcykeltillverkare. De flesta motorcykel stövlar är gjorda av full grain läder och har en dragkedja stängning. Dessa stilar av stövlar är oftast ses i svart läder.

Boots med mer än ett spänne kallas dubbla eller tredubbla spänne stil. Trippel spänne stilen ses ofta i militära skodon och typiskt fotled längd. Dessa typer av kängor är ofta kallad bältesspänne militärkängor. På fältet soldater bär dem att skydda sina fötter mot de hårda element de ofta stöter på. Bälteslåset militära stil stövlar görs ofta med en förstärkt stål tå och är vanliga i svart eller kamouflage färger.

Dessutom är bältesspänne militära stövlar ofta bärs av kvinnor som ett sätt uttalande. Dessa stövlar kan konstrueras av full grain läder eller mocka. Suede stilar är vanliga i solbränna eller brun, även om andra färger som rött, blått eller lila är också populära. Bältet spänne militära stövlar för kvinnor införliva allmänt multi spänne infästning med skosnören. Förutom fullt mocka, vissa bältesspänne militära stövlar är tvåfärgad, med duk och mocka ihop.

Kvinnors spänne stövlar i alla stilar kan funktionen platta klackar eller höga klackar på 3 inches (7,6 cm) eller mer. De platta klackar är utformade för komfort och fritidskläder, medan högklackade stövlar är vanligtvis bärs för mode. De flesta stilar av stövlar är gjorda med en rund eller fyrkantig tå.

Västerländsk stil spänne stövlar ofta kallas cowboystövlar. Dessa stilar är utformade främst för män och pojkar, även om kvinnors stilar är populära också. Spänne cowboyboots påminner om stilar cowboys i västra USA bar under 1800-talet.

  • Spännen stövlar, för både män och kvinnor, ofta tillverkade av fullnarvskinn.