Vad är en Atten?

September 12

En operatörskonsolen är ett gränssnitt som används av en receptionist eller kontorist att dirigera inkommande samtal. Många telefonsystem använder automatisering för denna funktion med en auto-skötare, men vissa företag föredrar att ha en levande människa som den första kontaktpunkten för potentiella kunder. Andra kan vara för liten för att betala för ett automatiserat system och behöver deras sekreterare att kunna hantera inkommande samtal. Storleken och komplexiteten i en operatörskonsolen kan variera.

När ett samtal kommer in till en central utbyte som en receptionist skrivbord, för att receptionisten kan svara och avgöra vilken typ av samtal ta reda på var det måste gå. Vissa receptionister kan hantera grundläggande frågor för att rensa samtal snabbt, vilket kan minska samtalsbelastningen för övrig personal. Om personen som besvarar samtalet inte kan hantera det, är det nödvändigt att vända sig till operatörskonsolen för att överföra det på lämpligt sätt.

Operatörskonsolen berättar receptionist som är tillgänglig. Om någon är gratis, kan receptionisten överföra samtalet, eller kan surra den personens kontor för att bekräfta att det är acceptabelt att vidarebefordra samtalet. Receptionister kan också överföra samtal till röstbrevlådan, antingen på begäran eller för att någon är upptagen. Ett annat alternativ är parkering, där receptionisten placerar den som ringer på is för att vänta på en rad för att rensa. Operatörskonsoler kan också möjliggöra för lappning i tre vägs samtal, konferenssamtal, och så vidare.

Historiskt operatörskonsoler var fysiska konsoler med knappar receptionister som används för att överföra samtal och göra andra ändringar i systemet. Några krävs manuell växling, medan andra får en tekniker för att programmera systemet att dirigera samtal på lämpligt sätt. Moderna operatörskonsoler tar ofta formen av datorprogram vars receptionisten kan använda för att styra telefonlinjerna. Programmet kan också ta över för automatisering när en receptionist inte är tillgänglig eller om verksamheten är stängd.

Snabb och lämplig dirigering av telefonsamtal kan vara viktigt för kundservice. Folk som ringer ett företag kan förvänta sig att besvaras av en person, och vidarebefordras genom ett system med levande aktörer. Operatörskonsolen skapar en mekanism för så snabbt och effektivt som möjligt hantera samtal. Det kan också vara användbart för en receptionist som behöver hålla koll på vem som är på kontoret och vad de gör, som ett datorsystem kan ge arbetstagarna möjlighet att ställa in en status som "ut till lunch" eller "i ett möte" som Receptionisten kan använda för att avgöra om, och när, folk är tillgängliga.

  • Receptionister använder operatörskonsoler att dirigera samtal.