Vad är en Guinea Pig Uppfödare?

September 7

Marsvin uppfödare är människor som är specialiserade på avel marsvin, en liten dygns gnagare. Dessa djur säljs sedan till nya ägare, djuraffärer, eller forskningslaboratorier. I många fall, uppfödare följer specifikationerna av ett marsvin förening. Ibland marsvinsuppfödare föder djuren för partihandel, vilket resulterar i djur med suboptimala genetik, dålig socialisering, och ibland sjukdom. Att hitta en seriös marsvin uppfödare är oftast lätt, men eftersom de är selektiva när det kommer till köpare och villiga att visa det område där marsvinen hålls.

En uppfödare försöker oftast att följa de officiella riktlinjer för avel bästa djuret. Dessa riktlinjer omfattar vanligtvis rosett antal och placering, utseende och känsla i håret, och mer. Beroende på marsvin uppfödare, kan dessa riktlinjer vara löst följas. Till exempel, färgen och nummer för en animalâ € s rosetter ingen roll om en person säljer marsvinen till ett forskningslabb. I dessa fall kan uppfödaren endast försöka förhindra uppenbart dåliga genetik, liksom missbildningar och gallring hår, från generationer av inavel eller avel med dålig kvalitet marsvin.

Ibland ett marsvin uppfödare är helt enkelt någon som låter marsvin para utan att separera män och kvinnor, vilket leder till mor-son, syster-bror, och andra oönskade parningar. Dessutom, oseriösa uppfödare har i allmänhet alltför många marsvin att ordentligt umgås och hålla sig frisk. Till exempel, är det osannolikt att en person kan ta adekvat hand om 50-75 marsvin. Denna typ av uppfödning är skadligt för framtida generationer av marsvin, men kan vara lönsamt. Att förvärva ett friskt djur som sannolikt kommer att hålla sig frisk är det viktigt att köpa ett marsvin från en kunnig uppfödare som har få marsvin.

Att hitta en bra marsvin uppfödare kan vara relativt lätt; till exempel, uppfödare som bryr sig om sina djur i allmänhet inte anta dem ut till vem som helst. En person kan räkna med att fylla i en adoption program och schemalägga en hem inspektion för att se till att miljön är säker och lämplig för en liten gnagare. Avgiften för äntligen köpa marsvin kan också vara dyrare än att köpa en djuraffär marsvin, eftersom marsvin uppfödare selektivt uppvuxna de bästa raser, tillbringade en-mot-en tid med djuret, och behöll sin hälsa tills det var gammal nog att fatta ut. Till skillnad från vissa djuraffärer och uppfödare, kanske en seriös uppfödare ens går med förlust.

  • Marsvinsuppfödare bör följa de officiella riktlinjer för avel bästa djuret.
  • En marsvin uppfödare har specialiserat sig på avels marsvin.
  • Marsvin är populära husdjur.