Hur att dela mappar och dokument på en Windows 8 nätverk

December 7

Att dela något över nätverket tillåter andra datorer att se det när du surfar. Windows 8 tar det säkra och konservativ inställning som standard: Ingenting delas över ett nätverk tills specifikt inställd. Men du kan dela en mapp och allt dess innehåll genom att följa dessa steg:

 1. Klicka på ikonen File Explorer på skrivbordet aktivitetsfältet för att öppna fönstret Explorer; navigera sedan till mappen läge.
 2. Högerklicka på mappen och välj sedan Dela med på menyn som visas.
 3. Om du vill dela en mapp - möjliggör full läs / skrivrättigheter med din Hemgrupp - välj Hemgrupp (Visa och Redigera) posten.

  Du kan välja Hemgrupp (View) posten från menyn om du vill låta andra i din Hemgrupp för att öppna och läsa filer, men inte göra några ändringar i dem.
 4. För att dela mappen med endast vissa användare (istället för alla i din Hemgrupp), välj den specifika personer posten.

  Skriv användarnamnet för att välja en enskild användare som du beviljar dela privilegier. Du kan klicka på Behörighetsnivå popupmenyn för att ställa in läs- eller läs / skrivrättigheter till mappen och dess innehåll. Klicka sedan på knappen Dela för att återgå till fönstret Utforskaren.

  Hur att dela mappar och dokument på en Windows 8 nätverk

  Windows 8 ger praktiska länkar för att e-posta platsen för dina delade filer och mappar, eller så kan du välja att kopiera länkarna till Urklipp för att klistra senare i ett dokument (som ett Word-dokument).

Du kan också dela en enhet på samma sätt, men Microsoft varnar den. Du bör bara koppla en delad mapp på varje enhet på varje dator i ditt nätverk.

När du delar en mapp du placerar allt i den mappen på nätverket. Därför, om det finns tom ett objekt (antingen ett dokument eller en undermapp) som du inte vill distribuera med andra i en mapp, inte delar den mappen!

Efter en mapp är aktiverad med läs / skrivåtkomst, kan dess innehåll öppnas, sparas, flyttas eller kopieras, även inifrån Arkiv Öppna, Spara, och Bläddra dialogrutor, som är vanliga i hela Windows 8 och dina program.