Vad är sjukförsäkring bedrägeri?

November 27

Bedrägligt beteende kan löst definieras i sjukförsäkringen sammanhanget som alla beteenden som syftar till att värva pengar som en person eller grupp som inte har rätt till. Det finns så många typer av sjukförsäkringen bedrägeri det skulle vara svårt att räkna upp dem alla. Detta gäller särskilt eftersom bedrägerier med sjukförsäkring vidmakthålls av en rad olika källor, bland annat sjukförsäkringsbolag, försäkringsmäklare, skrupelfria läkare, kiropraktorer, allierade vårdpersonal, medicinska institutioner, och patienter.

Några exempel på institutionell eller sjukvårdspersonal ledde sjukförsäkring bedrägeri innehålla förfalskning av information om blanketter. Detta är inte alltid betytt som en personlig förmån för hälsovården eller den institution. Ibland kan en läkare kommer utelämna information om blanketter som skulle leda en patient att inte få behandling på grund av ett redan befintligt skick, eller ett sjukhus kommer att ändra tiden för antagning något så en patient inte debiteras för en hel dag. Även om dessa åtgärder är välmenande, är de ändå bedrägligt eftersom de inte göra en korrekt rapport till patientens försäkringsbolag.

Avsikt sjukförsäkring bedrägeri har inte ens denna ursäkt för att försöka hjälpa en patient. Istället får läkare, allierade vårdpersonal eller sjukhus fil falska påståenden, hävdar behandlingar för patienter som aldrig inträffat, fyll recept enligt patienternas namn och sedan sälja dem på svarta marknaden, diagnostisera sjukdomar som inte finns, och att onödiga tester. Ibland fungerar en medicinsk arbetare i maskopi med en personskada advokat att förfalska medicinska rapporter, i vilket fall mer än en typ av försäkringsbedrägeri kan förevigat.

Hälsa försäkringsbolag eller mäklare kan också begå olika former av hälsoförsäkringsbedrägeri. Den största av dessa är inte betalar på legitima anspråk. Vissa företag kan avsikt neka betalning i hopp om att kärandena inte kommer att protestera behandlingen. De kunde också förneka utifrån skäl som är ogrundade eller olagligt, men kan vända sina beslut om folk bryr sig om att undersöka förnekelse. Rutin förvrängningar av täckning kan omfattas av sjukförsäkringen bedrägeri paraply också. När representanter försäkringar inte sannings inte lämna ut information om vad som omfattas, vilket kan hända, de kan lura sina kunder genom undvikande av betalning, eller genom att avskräcka kunder att få behandlingar som de behöver, vilket verkligen täcks av deras försäkring.

Alternativt, några "sjukförsäkringsbolag" eller "mäklare" är inte riktigt legitimt och är i stället scammers ute efter att göra snabba pengar på människor som är desperata för sjukförsäkring. De har ingen avsikt att betala fordringar och bara vill samla sina pengar. En ytterligare typ av sjukförsäkring bedrägerier gör falska påståenden om vad som säljs. Till exempel, hälsa rabatt planer är inte försäkringar. När de är representerade som försäkring, kan detta vara en bedräglig handling. Att sälja försäkringar i ett tillstånd i vilket ett företag som inte har tillstånd att driva är bedrägeri också.

Slutligen kan patienter begå sjukförsäkring bedrägeri i en mängd olika sammanhang. De kunde göra falska påståenden om sjukdomar för någon av flera skäl. Om ett försäkringsbolag kräver någon form av fysisk och en patient inte ger korrekt information, kan detta ses som bedrägligt och kan upphäva någon täckning. Även patienter som är villiga deltagare i de bedrägliga handlingar läkare eller anläggningar som misreport informationen är en part i bedrägeri och skulle kunna åtalas.

  • Sjukförsäkring.
  • En sjukförsäkring skadeanmälan.