Ska jag Besök på konvalescenthem om jag är sjuk?

September 12

De flesta konvalescenthem ber att man inte besöka patienter om man är sjuk. Denna begäran bör tas på allvar, eftersom många i konvalescenthem är i en bräcklig hälsotillstånd till att börja med. De som är i konvalescenthem grund av återhämtning från brännskador, eller från kirurgi tenderar att vara mindre immuna mot vanliga sjukdomar, och kommer sannolikt att ha fler komplikationer till följd av vanliga sjukdomar.

En är inte bara riskera hälsan hos den man besöker när man är sjuk. Många konvalescenthem har patienter dela rum. Detta innebär potentiellt utsätta andra för sina virus. Även om mamma eller pappa vill träffa dig om du har en förkylning, bör detta vägas mot det faktum att din lite kallt kan ha enorma konsekvenser för någon du inte ens vet.

Observation av politik konvalescenthem är en gest av respekt för alla som kan inrymmas där. Det är viktigast att följa denna policy under kalla och influensa säsong, vanligtvis vintermånaderna. Dessa finns tillfällen då det är mest troligt att vissa otäcka förkylningar och influensor kommer sannolikt att komplicera återhämtning från människor i ett tillstånd av försvagad hälsa.

Medan vi tenderar att tänka på konvalescenthem som hem för "gamla människor," det här är uppenbarligen inte fallet längre. Människor med komplikationer av AIDS-viruset, cancer, eller allvarliga skador kan alla umgås i konvalescenthem. De kan vara ung eller gammal, och de förtjänar din ersättning.

Tyvärr, med många förkylningsvirus, smitta faktiskt sker innan symptomen. I själva verket ett är mest sannolikt att vara smittsam en dag eller två innan näsan blir täppt eller halsen gör ont. Som en kall fortskrider, är det mindre smittsam. Så en liten bit av återstående nästäppa efter en veckas förkylning är sannolikt inte mycket smittsam.

Men i konvalescenthem, bör man vidta försiktighetsåtgärder när du besöker familjen eller vänner. Det är särskilt viktigt att tvätta händerna före vidröra eller hålla hand med en patient. Vidare, om du använder toaletten, äta något, eller blåsa näsan, bör du tvätta händerna igen. Detta kan vara svårt att följa om du blåser näsan ofta eller nysningar. Därför bör man inte besöka konvalescenthem om man fortfarande har betydande nasal eller bronkial trängsel.

Särskild försiktighet bör iakttas när barn besöker konvalescenthem. Till skillnad från vuxna, som oftast har möjlighet att vara uppmärksam på att hålla sanitära, barn är mer benägna att passera virus på vuxna på grund av sämre hygienpraxis. Barn bör vara fri från varje virus, vattkoppor exponering, och feber fri innan du besöker konvalescenthem.

  • Om du har en förkylning eller influensa som får dig att nysa och snyta ständigt bör du undvika ett konvalescenthem.