Vad är ett gratis hus?

September 18

En gratis hus är en anläggning som serverar alkohol och drivs oberoende av bryggeriet eller bryggerier som levererar den. En gratis hus tjänar alkohol, med fokus på öl, på plats, och kan även erbjuda viss begränsad pub mat såsom hamburgare och pommes frites. Termen "fri house" förknippas ofta specifikt med England, även om fria pubar faktiskt finns över hela världen, och många sådana anläggningar upprätthålla en brittisk tema att referera sina rötter.

När kunderna lär sig när de lägger sina beställningar, mat och dryck i en fri hus är inte gratis, trots vad namnet kan leda en att tro. Namnet är faktiskt en hänvisning till affärsarrangemang under vilka faciliteten fungerar. När ett bryggeri äger och driver en pub, det är en "bunden hus", vilket innebär att den är knuten till moder bryggeri. När en pub bedrivs självständigt, är det en "fri house" eftersom den är fri från band till en viss bryggeri, och som ett resultat kan tjäna öl från en rad olika bryggerier. I en hybrid, är en pub med lånekontrakt som inte ägs av ett bryggeri, men villkoren i sitt avtal leverantörs kraft den för att bära bara en bryggeriets produkter, eller att fokusera på att erbjuda produkter från en viss bryggeri.

Fria hus är inte nödvändigtvis självständigt ägda och drivna, även om de inte är under bryggeri kontroll. De kan vara en del av kedjor som kan omfatta många pubar och andra restauranger, och kan även omfatta internationella företag också. En gratis hus fokuserar ofta på öl hemma i Storbritannien och traditionella brittiska bryggerier och öl hanterings stilar. Utanför Storbritannien, kan det ha brittisk inredning till få människor att känna sig som om de kliver in i en traditionell brittisk pub.

Fördelen med att besöka en fri hus är att det ger människor en rad alternativ. Människor som gillar att prova ett sortiment av öl uppskattar möjligheten att prova ett urval, och människor som söker en "lokal", en pub som de ofta på en regelbunden basis, kan njuta av att kunna variera sina val ibland. Många gratis hus upprätthålla en roterande öl lista, med några standarder på kran vid alla tider, och andra förde i säsong eller när de kommer ut för att hålla utbudet livlig.

För dem som inte dricker alkohol, har en fri hus vanligtvis några alkoholfria alternativ på kranen, så att nykterister kan umgås i en pubmiljö med vänner eller arbetskamrater som vill dricka. Några gratis hus kan erbjuda gratis alkoholfria drycker till personer som tjänstgör som utsedda förare, som ett incitament till grupper för att göra arrangemang för en säker resa hem.

  • Fria hus kan erbjuda begränsade matalternativ som hamburgare och pommes frites.
  • I Storbritannien är det många barer anslutna direkt med bryggerier.
  • En gratis hus är en plats där människor kan dricka och umgås, ungefär som en bar.
  • En gratis hus tjänar alkohol, oftast med betoning på öl.
  • En gratis hus serverar öl från ett utbud av bryggerierna, inte bara en viss bryggeri.