Vad är en Coachwood?

June 4

Coachwood eller Ceratopetalum apetalum, eftersom det är botan känt, är en lövträd från Skedträdsväxter familjen. Namnet coachwood kommer från det faktum att dess utmärkta och smidig finkornig trä var en gång användes för att tillverka tränare; virket användes också för att göra gevärskolvar, flygplan ramar, möbler, faner, beklädnader och sniderier, och är fortfarande mycket populär med trä hantverkare. Det botaniska namnet på trädet är en kombination av de grekiska orden Ceras Atos, som betyder "hjorthorn" och Petalon, som betyder "kronblad", en hänvisning till blomsterarrangemang av trädet. Andra namn för detta träd är parfymerade satinwood och tarwood.

Dessa typer av träd är hemma i kust tempererade regnskogar i östra Australien, speciellt New South Wales och Queensland. Träden kan växa både var för sig och i rena bestånd, och finns vanligen i bäckar och raviner. De växer i jord som bildats av sedimentära, metamorfa, rhyolite eller basalt stenar. Ceratopetalum träd kan variera i höjd från medelstort, cirka 50 meter (15,24 m), till mycket hög, (40,2336 m) ca 132 meter, och de flesta av dem är mycket långlivad; vissa befintliga träd har funnits ett par århundraden.

Den coachwood trädet har i allmänhet en rak stam med en grov, grå bark; barken visar ofta vita fläckar av lavar. Insidan av barken är rosafärgad i färg, med ljusrosa, mörkrosa eller svarta vertikala linjer. Barken, då avbrutna, avger en doftande karamell-liknande doft; Detta förklarar varför trädet kallas doftande satinwood. En förening som kallas kumarin kan utvinnas från trädet bark.

Bladen av Ceratopetalum träd är stora, mörkgröna och seg i konsistensen. De är lans-formad och har tandade kanter. En distinkt egenskap hos coachwood bladet är den synliga bula vid basen.

Trädet allmänhet blommor i november och blommorna produceras i tjocka klasar på håriga stjälkar. Blommorna är vita till att börja med, men börjar att vända rosa i December. En anmärkningsvärd sak om coachwood blommor är att de inte har några kronblad. De synliga vita delarna som gradvis blir skära är faktiskt de foderblad av blomman.

De coachwood frukter som visas bredvid börjar mogna mellan januari och februari. De är ovalt och ca 0,119 tum (0,30 cm) i diameter. Nya träd fortplantas genom sådd frukten som den är. Fröna kan ta cirka 18 dagar att gro och producera plantorna.