Vad är Kollagen Gelatin?

May 23

Kollagen gelatin, även känd som hydrolyserad kollagen, är ett proteinderivat som erhålles från kollagen, ett strukturellt protein som är ansvarigt för att upprätthålla hudens elasticitet och flexibilitet av kroppens leder. Som kroppen åldras, den naturliga produktionen av kollagen går ner, och detta leder till stelhet i leder och rynkor bildas. För att hålla åldrandet borta så länge som möjligt, kosmetologer rekommenderar användning av kosmetika och skönhetsprodukter som innehåller kollagen gelatin. Kollagen gelatin kan härledas från benen hos djur eller från sjögräskällor.

Även om användningen av kollagen grädde är ganska utbrett, verkar det att åstadkomma lite märkbar förbättring i hudens tillstånd i de flesta fall. En närmare granskning av hur kollagen verk kan förklara detta mysterium. Att vara en vattenlösligt protein med en stor molekylstorlek, är kollagen faktiskt oförmögna att tränga igenom hudens yttre fettlagret för att nå dermis. Eftersom det inte kan absorberas av huden, förblir det externa programmet externt och kollagengelatin krämer tjänar oftast liten eller ingen praktisk funktion.

Det är möjligt att få en effektivare och snabbare resultat genom att genomgå medicinsk kollagen behandlingar där kollagen injektioner. I dessa förfaranden, är en kollagen filler injiceras under huden, rätt in i dermis, för att kompensera för de låga nivåer av naturliga kollagen. Kollagenet som används i dessa injektioner är oftast djur-baserad, och proceduren är ganska smärtfritt.

Huden utjämning effekter som uppnås med denna behandling är ganska slående, men inte långvarig. De kan i allmänhet pågå i upp till tre månader, varefter det kommer att vara nödvändigt för att få en ny omgång av injektioner. Kollagen injektioner, dock kanske inte fungerar för alla som vissa människor tenderar att få allergiska reaktioner på dem.

Forskare försöker komma med icke-invasiva kosmetiska kollagen procedurer som fungerar bättre. Dessa inkluderar särskilt sammansatta kollagengelatin krämer som använder naturliga ingredienser som algextrakt och Cynergy TK, och kan lätt absorberas av huden. Cynergy TK utvinns ur fårull och har visat sig vara till stor hjälp i regenere och stimulera hudceller.

Med kollagenkapslar och efter en kollagen kost som är rik på proteiner och vitamin A och C kommer också visa sig vara användbart. Istället för att enbart koncentrera sig på det externa programmet av kollagen gelatin, kan Cynergy TK och viktiga vitaminer hjälper kroppen att generera mer naturliga kollagen på egen hand. Denna naturliga alternativ kan visa sig vara mer effektivt ett.

  • En pott av kollagen grädde.
  • Ingeskollagenkapslar kan vara mer effektivt än att använda krämer.
  • Ett diagram av yngre och äldre hud som visar minskningen i kollagen i äldre hud. Många kollagenbaserade produkter är utformade för att ersätta eller öka produktionen av detta protein.