Avancerad hudvård

May 25

Ditt ansikte är avgörande att lägga till eller dra ifrån till din totala självförtroende. Vissa människor belönas med perfekt hud som är lätt att ta hand om, som bara behöver tvättas två gånger om dagen med tvål. För de flesta av oss men tar en klar hy lite mer arbete. Oavsett om du är på väg mot ludna akne eller börjar se kråksparkar och andra rynkor linje ansiktet, kan du hitta fler hudvårds alternativ för att hjälpa dig att se din bästa.

Vissa hudvårdsprodukter är billiga, medan andra är dyra. Vissa kräver stora mängder tid, medan andra bara föreslå sällan ansökan. Hur vet du vilka produkter att spendera din tid och pengar på?

  • Glöm inte grunderna: Se till att du tvätta ansiktet regelbundet-inte spendera de extra pengar på dyrare hudvård utan att försöka grunderna först! Se till att du också äta rätt, dricka tillräckligt med vatten, träna regelbundet, inte plocka på ditt ansikte, med hjälp av solskyddsmedel, och att få tillräckligt med sömn. Dessa faktorer kan alla bidra till inte bara hur du känner, men hur ditt ansikte ser ut också.
  • Extrema acne-fighting produkter: Stora mängder produkt för akne finns på marknaden. Ibland är det bästa sättet att avgöra vad som fungerar bäst för dig är genom trial-and-error, eftersom allas ansikte kan reagera olika på olika behandling.
  • Att bli av med fet hud: Se till att du använder oljefri makeup. Om möjligt, försök att använda makeup gjord av naturliga ingredienser. Försök oljefria ansikts tvättar och masker. Istället för att använda en krämig tvål, prova att använda gel tvål istället. Ibland huden blir fet eftersom det överreagerar på tvålar som kan torkning huden ut, så experimentera med olika tvålar och hur ofta du tvättar ansiktet.
  • Anti-aging produkter: Det kan vara bäst att experimentera på anti-aging produkter också. Försök antioxidanter, microdermabrasion, kemisk peeling och anti-aging krämer. Om du är ung, förhindra att vissa av dina framtida skador nu genom att bära solkräm. Ibland är det bäst att hitta en produkt genom word-of-mouth, så be några av dina vänner eller familjemedlemmar vad som fungerat för dem.
  • Utslag: Några vanliga utslag som eksem kan behandlas enkelt med hjälp av en over-the-counter grädde. Vissa har dock behöver mer läkarvård.

Om du fortfarande har problem med din hud eller om du skulle vara mer bekväm att få en-mot-en hjälp, kolla med en hudläkare. Han eller hon ska kunna ordinera medicin du behöver.