Ange information om Check Form i Quicken 2012

February 19

Skriva kontroller i Quicken 2012 är, väl, snabb. Allt du i princip behöver göra är att skriva in den information du vill skriva ut på checken formuläret och numret du vill Quicken att använda för att identifiera kontrollen. Låter enkelt nog, eller hur?

Ange information om Check Form i Quicken 2012

Visa skriva ut checkar fönstret.

Du kan visa skriva ut checkar fönstret i en massa olika sätt. Till exempel kan du välja Verktyg → Skriva och skriva ut checkar kommandot. Och när fliken Spending visar ett konto register, kan du också klicka på knappen Konto Åtgärder och välj kommandot skriva checkar. Du kan också använda kommandot genvägen Ctrl + W.

Välj det konto som du vill skriva kontrollen.

För att välja det konto du vill använda, öppna skriva ut checkar Från listrutan i det övre fönstret. (Du kan göra detta genom att klicka på pilknappen som är precis till höger om rutan.) När Quicken visar listan över konton, välj den du vill använda.

Ange det datum kontrollen.

Först använder musen eller Tab-tangenten för att flytta markören till fältet Datum. Skriv sedan det datum som du kommer att skriva ut checken (troligen dagens datum). Kom ihåg att skriv in datumet i en MM / DD / ÅÅÅÅ format - ange 31 augusti, 2012, som 8/31/20 12.

Du behöver inte ange år om året nummer som Quicken hämtar från datorns interna klocka är korrekt. Du kan justera datum med en dag med hjälp av + och - från det numeriska tangentbordet. Du kan också klicka på knappen i slutet av fältet Datum för att visa din vän, pop-up kalender.

Ange namnet på den person eller företag du betalar.

Flytta markören till Pay till beställa av fältet och skriv bort. Om du har skrivit en check till betalningsmottagaren innan, när du börjar skriva namnet, Quicken erkänner den och fyller i resten för dig.

Ange beloppet av kontrollen.

Flytta markören till $ textrutan och skriv beloppet. När du trycker på tabbtangenten, markören flyttas ner till nästa fält, och Quicken skriver belopp med bokstäver på linjen under betalningsmottagare och innan ordet dollar.

Ange mottagarens adress.

Om du planerar att skicka checken i ett fönsterkuvert, flytta markören till fältet Adress. (Du kan göra detta genom att klicka på fältet.) Ange sedan namn och adress på den person eller företag du betalar.

(Valfritt) Ange ett memo beskrivning av kontrollen.

Flytta markören till Memo fältet och ange en beskrivning (t.ex. ett kontonummer eller en fakturanummer) om varför du skickar dina pengar till denna person eller företag. Eller, om du skickar någon en check för att du inte har tid att gå ut och köpa en riktig gåva, skriver Happy Birthday i Memo fältet. Det är de små sakerna som gör skillnad.

Ange information om Check Form i Quicken 2012

Ange kategorin.

Flytta markören till fältet Kategori och skriv kategorinamnet för bekostnad du betalar med check. Om du inte kommer ihåg namnet på kategorin, rulla ner kategorilistan för att hitta den kategorin.

Du kan tilldela en check till mer än en enda kategori genom att använda Split Transaktions fönstret. Använda Split Transaktions fönstret med skriva ut checkar fönstret fungerar på samma sätt som du använder Split Transaktions fönstret med fliken Transaktioner. Du använder Split Transaktions fönstret när en kontroll betalar mer än en typ av kostnad eller överförs till mer än ett konto.

Klicka på inspelningsknappen Check.

Quicken registrerar checken. Det visar bytesbalansen och balans ändelsen kontot, och det till och med lägger en Kontroller Skriva ut totalt i botten av fönstret. Om du arbetar med en bildskärm som stöder en hög skärmupplösning, kommer du också se en Kontroller Skriva ut fönstret som listar alla praktiska detaljer om de kontroller som du måste skriva ut.

Shoot, när du är klar med en check, Quicken rullar även den färdigkontrollen utanför skärmen och ersätter den med en ny, blank check som du kan använda för att betala din nästa faktura. Det blir inte mycket bättre än så här, eller hur?