Vilka är de olika accenter och dialekter i amerikansk engelska?

January 16

Med en befolkning på 300 miljoner eller så, och ett språk som har lånat från nästan alla andra språk i världen, är amerikansk engelska har dussintals accenter och dialekter. Några varierar från region till region, stat till stat, län till län, och även grannskapet till grannskapet. George Bernard Shaws professor Henry Higgins skulle ha en grand tid att sortera ut dem.

En accent hänvisar vanligen till hur orden uttalas. Dialect är mer av en mini-språk, införliva accent, men att lägga uttryck och fraser unikt för sig själv. Amerikansk engelska kan mycket grovt delas in i följande dialekter: New England, Mid-Atlantic, Södra, mellanvästern, övremellanvästern-, västra, nordvästra och kaliforniska.

Amerikansk engelska ofta tar sina dialekter och accenter från språk rötter de första nybyggarna i området. Det är något väldigt brittiskt om hur människor från Massachusetts eller Pennsylvania uttala vissa ord. De i New York låter kanske mer guttural, på grund av deras starka tyska och östeuropeiska influenser.

Sydstatare låter mestadels likadan som icke-Södra öron, men en infödd har inga problem att skilja ett berg accent från en tillkalla från Tidewater området i Virginia. Den södra accent är bedrägligt komplex, upplåning som det gör från den brittiska accent, skotska "burr" och irländsk "brogue," Cherokee språket, och blandas med sluddrigt franska tonfall och staccato spanska och kryddad med afroamerikanska tal.

Mellanvästern accent betraktas allmänt som det mest "korrekta" av accenter i amerikansk engelska, eftersom den saknar en hel del specifika böjning, och låter "platt". Övre Mellanvästern Engelska tar sitt ljud från de skandinaviska accenter av dem som först bosatte sig där.

Den västra accent av amerikansk engelska har Södra böjningar, blandat med mellanvästern accent av de bosättare som gjorde vandringen med vagntågen. Pacific Northwest invånarna har västerländska accenter färgade med de av sina kanadensiska grannar i Alberta och British Columbia, strax över gränsen. Kalifornier tenderar att ha mindre specifik "accent" än andra amerikaner, men när de gör, det låter mer västerländsk. Södra Kalifornien, som de växte upp i New York City, tenderar mot blixtsnabb tal, och blanda i den senaste slang.

Amerikansk engelska är så distinkt att det markerar dess högtalare någonstans de reser. Många världsmedborgare som aldrig har rest till USA vet en amerikansk omgående. Vissa människor kan även gissa på var i staterna en amerikansk liv genom accenten.

Men de dialekter och accenter av amerikansk engelska skapar också väggar bland sina högtalare. Amerikanska medborgare är ofta stereotypa bland varandra på grund av hur de talar. Dialect tränare gör en hel del aktörer pengar utbildning att tala ordentligt, inte för att de inte talar tydligt, men eftersom de använder en oacceptabel accent. Vissa amerikaner anses okunnig eller oinformerad av deras landsmän på grund av deras särskilda märke av amerikansk engelska.

  • Det är något väldigt brittiskt om hur amerikaner från Massachusetts uttala vissa ord.
  • Vissa haitiska-amerikaner talar ett pidgen språk som blandar engelska och kreol.
  • Amerikansk engelska har dussintals dialekter och accenter.
  • En New York accent kanske låter mer guttural än andra.