Vad är historien om Jack Spader?

January 18

Spelkort har funnits sedan urminnes tider, och i dag den engelska kortlek innehåller 52 kort, uppdelade i fyra kostymer dividerat med rang. Spader Knekt är den lägsta av de klädda korten, eller klädda kort, i spader kostymen. Även om det brukade kallas knave, detta ändrades 1864. I vissa regioner, de klädda korten i en kortlek representerade historiska karaktärer, och domkraften spader representerade en hjälte från den franska litteraturen.

Det är allmänt trott att spelkort har sitt ursprung i Indien. Någon gång runt den 14: e århundradet, började de dyka upp i Europa. Dessa däck bestod av tio numeriska spot kort och tre klädda kort, som hade bilder av kungliga siffror. Idag domstols korten vanligtvis kallas klädda kort.

De fyra ursprungliga kostymer i en kortlek var svärd, pinnar, mynt, och koppar. Senare var dessa dräkter ändrats till spader, ruter, hjärter och klöver. Namnet spader ursprung för det italienska ordet för svärd, vilket är spada. Spader Knekt också används för att kallas uttaget av knaves.

En knekt var en tjänare till en kunglig person. De Knave, drottning och kung kort representerades av en bild av en person, tillsammans med en Kn, ett Q och ett K, respektive. Vissa människor trodde att det var svårt att skilja Kn, som representerade knekt, från K, som representerade kungen.

Dessa förkortningar senare ändrades. Samuel Hart, en papperstillverkare, började tillverka och sälja spelkort runt 1849. Hart var mannen som började tillverka spelkort med rundade kanter. Han gjorde också sina kort med dubbla ändar, vilket gör det lättare för en kortspelare för att se vad som fanns i hans hand utan att vända korten runt. Vissa säger att Hart är också ansvarig för tillsättning av jokrar, eller wild cards, i den moderna kortleken.

Samuel Hart förändrades också knaves i sina däck till uttagen. Man tror att den moderna uttagen baseras på klädda kort från ett kortspel som var populär under den engelska renässansen, som kallas All Fours. Termen jack ansågs vara en vulgär eller oartigt term på tiden, men bokstaven J var lättare att skilja från K används för att representera en kung. Det var vid denna tid knekt spader blev jack spader.

I en fransk kortlek, är de klädda korten vanligtvis tros representera speciella människor. Den knekt eller spader knekt, till exempel, tros representera Holger Danske. Detta var en fiktiv hjälte i en serie av episka dikter gång populära i fransk litteratur. Vissa tror denna karaktär är baserad på en man som hjälpte till att återuppbygga ett kloster i Köln, Frankrike i 700s.

  • Spelkort började dyka upp i Europa runt om det 14th århundradet.
  • I modern tid är klädda kort vanligtvis kallas klädda kort.