Hur att underlätta övergången till ICD-10 för Medical Billing på kontoret

August 3

Övergången i medicinsk fakturering till ICD-10 kommer att hända och det är viktigt att du förstår hur man underlätta detta i ditt eget kontor. När du flyttar in mot ICD-10, kom ihåg detta påstående transaktioner är grunden för den finansiella stabiliteten i varje vårdgivarens praktik, antingen det är en läkare eller icke-läkare leverantör. Du bör fortfarande vara redo för övergången och inte riskera chansen att inte kunna göra anspråk på ersättning.

ICD-10 kräver en övergångsplan för både läkaren och hans eller hennes personal. För att uttrycka det rakt på sak: Gör dig redo! Diskutera med din arbetsgivare den utbildning som behövs för varje anställd och betonar behovet av ytterligare utbildning, utan som du kommer att kämpa med att välja de rätta koderna och hjälpa läkaren och kliniska personalen förbättra dokumentationen tekniker som behövs för korrekt kodning.

För att göra allt detta ICD magi hända, är din leverantör kommer att behöva uppdatera kontoret fakturering programvara (liksom den clearinghus och varje betalare). Leverantörer bör förbereda för ICD-10 i god tid före den tidsfrist för genomförande, vilket innebär att du har en del prep arbete att göra också. Här är några steg som kan hjälpa dig och din leverantör förbereda för stora växlar:

  1. Utarbeta en rapport som listar för närvarande används ICD-9-koder i frekvensordning.

    Online-verktyg eller korskodnings översättare som kart ICD-9-koder till ICD-10 koder kan hjälpa till med denna uppgift. (Den AAPC har en ICD-10 kod översättare, och det gör Medicare.) Dessa kan hjälpa till att identifiera de ICD-10 koder som leverantören sannolikt kommer att använda mest.
  2. När du har identifierat de mest använda koder, kontrollera aktuell dokumentation och se om den stöder de mappade koderna.

    Om ditt kontor använder en super-bill, kan du börja med ICD-9-koder som är noterade på formuläret för att identifiera matchande ICD-10 koder och se till att aktuell dokumentation stöder ersättningskoderna. (Obs: Alla på kodning och fakturering personal bör också vara beredda att lära sig dessa koder och den specifika anatomiska förhållande vardera representerar.)
  3. När du är klar här övning för de mest använda koder, expandera till de andra specialiserade koder som hör till kontoret kundkrets.

    Genom att fylla i steg 1-3, har du identifierat ICD-10-koder som snart kommer att vara en del av den dagliga rutinen.
  4. Varna utövaren till den specifika dokumentation som saknas i nuvarande patientjournaler.

Om kontoret kommer att fortsätta att använda super räkningar, kan denna process bidra till att identifiera vilka koder ska anges på blanketten. Du kan också arbeta med fakturering programleverantören för att se till att ICD-10 koder som kan komma att användas omedelbart efter övergången programmeras in i mjukvaran. Om inte, kan du göra dem medvetna om dina förväntningar.

Få din mjukvaruleverantör involverad med omkopplaren är lika viktigt som att göra det nödvändiga arbetet på slutet, så se till att din mjukvaruleverantör kan möta de nya kontorsbehov och är villig att ge dig alla planerade uppdateringar tillsammans med övergångsdatum och tidsfrister skriftligen.