Vad är en krypto-Box?

September 20

Crypto-box är namnet på en produkt som tillverkas av Marx Software Security, plus tillhörande säkerhetssystem. Produkten är ett USB-minne som innehåller kryptera och dekryptera säkerhetsnycklar som tillåter programvara som ska användas. Systemet kräver att nyckeln till att fysiskt vara på plats för programvaran att fungera. Det Crypto-box namn användes tidigare för ett projekt med öppen källkod i samma banor.

Principen om Crypto-box är en kombination av kryptering inbyggt i mjukvaran och dekryptering via en fysisk USB-minne. I själva verket agerar den USB-minne som en nyckel som behövs för att låsa upp programvaran. Mjukvaruutvecklare kan kryptera sin ansökan och leverera USB-minnet till kunderna.

Den huvudsakliga fördelen med Krypto box är att det är extremt svårt, om inte omöjligt, att köra olagliga kopior av mjukvaran den skyddar. Utformningen av USB-minnet gör att pinnen sig inte kan kopieras. Detta innebär att även om någon kopierar programmet kommer det effektivt att vara värdelösa för dem.

En annan fördel med systemet är att det är lättare att kontrollera licensiering. Många program säljs med en licens för användning på en maskin som helst, men kan legitimt kopieras till flera maskiner, såsom ett hem stationär dator och en bärbar dator. Med Crypto-box, behovet av att ha USB-minnet i maskinen gör det fysiskt omöjligt att köra programmet på två maskiner samtidigt. Där mjukvara är licensierad för användning inom ett företag, kan systemet anpassas så att en enda USB-sticka kan tillåta programmet att arbeta över ett företagsnätverk.

Det Crypto-box systemet använder Advanced Encryption Standard. Detta är en extremt säker krypteringssystem som inte bara standardsystemet för amerikanska federala myndigheter, men är det första allmänt tillgänglig som godkänts för användning med sekretessbelagda handlingar. AES använder tre separata nycklar, som är 128, 192 och 256 bitar långa respektive. Varje ytterligare bit gör krypteringen dubbelt så hårt för att kringgå genom ren gissning.

Namnet Crypto-box användes en gång för ett open source-projekt som syftar till att möjliggöra antingen en extern hårddisk eller en andra dator för att lagra data som används på en primär dator. Programvaran från projektet fungerar som en barriär mellan de två enheterna och gör ett extra lager av skydd och kryptering för att förhindra obehörig åtkomst. Projektet döptes CryptoNAS under 2007 på grund av varumärkesfrågor.