Vad är en Arc Lamp?

February 14

En båglampa eller båg-, är en typ av lampa som skapar ljus via en elektrisk ljusbåge. De två elektroderna som är inuti av en båglampa separeras genom gas. Således är varje lampa som innehåller gas brukar kallas av namnet på den gas som är inne i det. Neon, xenon, kvicksilver och krypton lampor är alla anses båge ljus.

Gasen inuti en båglampa joniseras till följd av en extremt kraftfull spänning. När en båge ljus är påslaget är en ofantlig mängd volt skickas genom lampan. Detta antända gasen inuti lampan. Således, för att använda en båglampa, måste en elektrisk krets innehålla en ballast, vilken styr mängden ström inuti ett eluttag, och en tändare.

Vid byte en båge lampa, alla delar - inklusive ballast, tändare, och den faktiska lampan - måste matcha. Om båg- delar inte stämmer överens, då lampan inte kommer att fungera. Utöver de typer av båglampor som anges ovan, är den gemensamma lysröret också vara en båglampa av låg spänning.

Sir Humphry Davy skapade den första bågen ljus runt 1807. Humphry använde två träkol käppar i samband med en 2000-cells batteri för att göra en båge ljus. Davy namngav ljuset en "båge lampa" på grund av den böjda ljuset som avges från lampan. Under 1880-talet, var arc lampor placerade i hela allmänna utrymmen, eftersom dessa lampor visade sig vara mycket mer kraftfull än de populära glödlampor som ofta används.

Under 1900-talet, var båglampor används på inomhus filmen uppsättningar för att skapa en stor mängd ljus. Det största problemet med denna användning av båglampan var att ljuset var alldeles för ljust - skådespelare hade att bära solglasögon när de inte skjuter för att undvika ansträngda ögon. Så småningom, scenografer räknat ut att lägga till en vanlig fönsterruta på framsidan av ljuset effektivt skulle kunna filtrera bort den hårda ljuset.

När "talkies" rullade runt, var bågen ljuset inte längre används på filminspelningar. Idag, några kol arc lampor fortfarande existerar, även om de flesta av dessa lampor ersätts av xenon båglampor. Villaägare kommer tycka att shopping för en traditionell båge lampan är något svårt, även om vissa av dessa lampor fortfarande finns inom antikaffärer. En båge ljus som används inne i ett hem kommer att skapa en intressant ljuseffekt.