Hur gör jag bygga stora lats?

February 16

Den latissimus dorsi, även känd som lats, är de stora mellanryggmusklerna placerade under skulderbladen. Dessa muskler ger idrottaren en förlängd v-form när utövas korrekt. Det finns flera tyngdlyftning övningar som är utformade för att bygga stora lats. Dessa inkluderar sittande rader, kabel lat pull downs, och förlängd arm pull-ups.

Bygga stora lats kräver ett strukturerat träningsprogram med rätt kost och näring. En kroppsbyggare äter vanligtvis en välbalanserad kost av protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Denna diet innehåller normalt fettsnål mat och är högre i goda proteiner. Äta en välbalanserad, kaloririka kost är viktigt att få muskelmassa.

Många kroppsbyggare använder proteintillskott för att hjälpa till viktökning. Bygga stora lats kräver timmar av engagemang och beslutsamhet med både kost och motion. Proteintillskott kan läggas till en daglig diet för att öka muskelmassan. Studier har visat att utöva tre till fem dagar i veckan med rätt kost kan ge betydande vinster muskel.

Kabel lat pull downs är en av de bästa övningarna för att bygga stora lats. Denna övning utförs i upprätt körställning, med tyngdlyftare dra stången mot sin övre bröstet. Detta liknar en pull-up men bodybuilder sitter kvar med benet hängslen stödjer underkroppen. Kabel lat pull downs stärka låga till mitten av ryggen, vilket ger bodybuilder en större fylligare tillbaka.

Pull-ups har använts i årtionden för att stärka biceps, triceps, deltoids och lats. Denna förening övning rörelse kan producera stora lats när de utförs på rätt sätt. Den bästa pull-up programmet bör innehålla tre uppsättningar av 20. Med tiden bodybuilder kan öka denna uppsättning räkna till tre uppsättningar av 50. Vikt bälten kan också läggas till en pull-up program, vilket hjälper till att lägga motstånd.

Dumbell pullovrar är en bra förening övning som hjälper utvecklingen av lat muskler. Denna övning utförs genom att lyfta en hantel bakom ryggen och sträcker armarna över huvudet. Dumbell rader fokusera på triceps, biceps och lat muskler. Detta är vanligtvis en bra finish övning för nedre ryggen.

De flesta professionella kroppsbyggare strävar efter att få stora lats. Dessa muskler kräver omfattande utbildning för att bli professionellt definierad. En professionell bodybuilder kan lyfta sina lats med den berömda front lat spread pose. Med större lats ger idrottaren en blick av fladdermusvingar. Denna V-formad figur gör en bodybuilder ser större och mer dominant.

  • Pull-ups fungerar de latissimus Dorsi musklerna i övre delen av ryggen.
  • Hantel rader arbetar musklerna i ryggen, även lats.
  • Latissimus Dorsi muskler är de stora musklerna i ryggen under skulderbladen.
  • Att ha väl utvecklade lats, eller latissimus Dorsi musklerna i ryggen, tillsammans med en smal midja, ge idrottare en v-formad överkropp.
  • Ro en båt - eller med hjälp av en roddmaskin på gymmet - använder lat musklerna i ryggen samt muskler i ben och armar.