Vad är en Glioblastoma vaccin?

February 6

En glioblastom vaccinet är en typ av terapeutiskt vaccin tillgängligt för patienter med glioblastoma att hjälpa dem att bekämpa sin cancer mer effektivt. Snarare än att vara förebyggande, är detta vaccin del av behandlingsprocessen som används för att hantera och förhoppningsvis utrota patientens cancer. Kliniska prövningar som utförts under 2010 och 2011 visade att användningen av ett vaccin radikalt skulle kunna förbättra utfall för glioblastom patienter. Patient behörighet för ett vaccin kan bero på detaljerna i cancer och patientens andra hälsofrågor.

Patienter med glioblastom genomgår vanligtvis operation för att avlägsna tumören, eller så mycket av det som möjligt, följt av cellgifter och strålning. Ett vanligt problem med glioblastom är upprepning, där cancern återkommer efter en period av remission. De glioblastom vaccinmålen denna fråga genom att sensibilisering patientens immunförsvar att vissa proteiner som uttrycks på ytan av cancerceller. Immunförsvaret lär sig att attackera dessa celler, döda dem och förhindra återfall av cancer.

Vaccinet kan skräddarsys till en specifik tumör för den mest effektiva behandlingen. Cancer kan vara rörlig, vilket är en anledning deras svar på behandling kan vara så disparata; en patient kan svara mycket väl till en kemoterapi medicinering, till exempel, medan en annan inte gör det. Detta är resultatet av något olika proteiner i rogue celler som ansvarar för cancern. När en behandling är anpassad till patienten, kan medicineringen eller vaccinet exakt rikta att patientens cancer för bästa resultat.

En del av behandling för glioblastom kan innebära ett glioblastom vaccin för att hjälpa patienten att bekämpa cancern och hålla den i schack i framtiden. En läkare kan överväga detta alternativ om patienten verkar vara en bra kandidat för vaccination. Det är inte möjligt att förhindra glioblastom med en vaccination, eftersom glioblastom vaccinet inte fungerar som förebyggande vacciner gör Genom att öka immunförsvaret att bekämpa patogener. Eftersom det inte finns något sätt att förutsäga exakt vilken form ett glioblastom kan ta om den uppstår, kan patienten inte få en förebyggande behandling.

Så länge glioblastom vaccin kvar i kliniska prövningar, kommer det inte att vara tillgänglig för allmänna allmänheten. Patienter med ett intresse för experimentella behandlingar under utveckling kan prata med sina läkare. Läkaren kan avgöra om några kliniska prövningar enrolling patienter och kan kontrollera för behörighet för att se om en patient kan hänvisas till en rättegång. Kostnader för behandling i samband med vaccinet täcks av rättegången.

  • I genomsnitt patienter som får diagnosen glioblastom lever kortare än ett år.
  • Den glioblastom Vaccinet hjälper patienten att bekämpa sin cancer mer effektivt.