Vad är en nummerpresentation modem?

February 4

En nummerpresentation (ID) modem finns något modem som ansluts till en telefonlinje och stöder nummerpresentation funktionalitet, ofta med nummerpresentationen inbyggd i modemet. När någon ringer, kommer en nummerpresentatör modem visar namnet och numret på datorskärmen, så att användarna vet vem som ringer utan att titta på själva telefonen och utan samtal avbryter Internetanslutningen. Vissa nummerpresentation modemheter kan skicka samtalsinformation till e-post eller via kortmeddelandetjänst (SMS). Om användarna inte vill besvara samtalet, då detta modem kan normalt spela in ett meddelande, som kan spelas upp via datorn. Att ha en nummerpresentatör i ett modem är ovanligt så, om inte ett modem specifikt marknadsför denna funktion, är det osannolikt att en gemensam modem kommer att ha nummerpresentation.

Personer som använder ett modem för att gå online har ett stort problem: telefonsamtal. Om någon försöker ringa, kommer det att avbryta Internet-anslutning, vilket kan förstöra långa nedladdningar och kan vara ett irritationsmoment. Med en nummerpresentatör modem, när någon ringer, kommer hans eller hennes uppgifter att visas på skärmen. Detta gör det möjligt för användarna att screena samtal och för att bara svara om samtalen är verkligen viktigt.

Om användarna inte vill plocka upp telefonen omedelbart, inte vid datorn eller är ute ur huset, sedan en nummerpresentatör modem kan skicka samtalsinformation till användarna. Det vanligaste sättet att göra detta är via e-post, men informationen kan också skickas via SMS. Detta gör det enklare för användarna att komma ihåg som nyligen ringde och möjliggör för användare att omedelbart svara på viktiga samtal.

En annan nummerpresentation modemfunktionen är att fungera som en telefonsvarare. Om användaren inte vill plocka upp telefonen eller inte runt för att få det, då ett meddelande spelas in via modem, snarare än genom ett separat telefonsvarare. Detta meddelande kan spelas upp via datorn, eftersom röst sparas som en enkel ljudfil.

Det finns många gemensamma drag i samband med modem, men med nummerpresentation är inte en av dem. Detta innebär att de flesta modem heter kommer inte att vara en nummerpresentatör modem. Om modemet inte specifikt säga att det har nummerpresentation funktionalitet, så det är tveksamt om det kan samla samtalsinformation eller spela in röstmeddelanden.