Ta bort Gummi Fläckar från Köksgolv

August 17

Det är vanligt att gummi för att orsaka fläckar, skav, och fläckar på golvet i ditt kök. Dessa fläckar kan visas av olika skäl, som att flytta möbler eller från botten av en sko släp och lämnar ett märke. Frågan är, hur kan du bli av med dessa irriterande, fula fläckar utan att skada ditt golv ännu mer?

Gummi fläckar kan variera beroende på vad som orsakade dem. Vissa gummi fläckar kan tas bort med skrapning eller skura. Andra är inte så lätt rengöras, och kan kräva lite mer seriöst arbete. Du bör ta hänsyn till de typer av verktyg som du använder för att rengöra fläckar och märken, eftersom du inte vill använda något som är för slip nog att repa eller på annat sätt skada din köksgolvet. Om du använder något slipmedel, vara extra försiktig vid rengöring.

Om du hamnar med fläckar och märken av gummi på din köksgolvet, prova följande metoder för att ta bort gummifläckar.

  • Skav. För skrapmärken från sneakers eller skor, allt du kommer antagligen behöva göra använda något att skrubba märket av. En trasa eller svamp kan vara tillräckligt för jobbet. En idé är att använda en tennisboll att enkelt ta bort markeringarna. Använd lite tvål om det behövs efter att du har tagit bort märket. Om du har tur, kommer små gummimärken bara komma från golvet med en rub på din sneaker. Använd bara din sneaker om botten är vit, annars kommer det bara att göra problemet värre.
  • Allvarliga fläckar. För en mer seriös fläck, använda lite citronolja för att skydda golvet och försöka ta bort märket med stålull. Du måste vara särskilt försiktig om du gör det, eftersom du inte vill repa golvet. Du kommer förmodligen vill tvätta golvet för att ta bort olja när du är klar.
  • Tandkräm. Tandkräm kanske kan hjälpa dig att ta bort gummifläckar. Skrubba tandkräm på märket tills den bleknar bort och torka återstoden av med en våt pappershandduk.
  • Bakpulver. Bakpulver kan vara ett effektivt rengöringsmedel. Blanda med vatten för att bilda en pasta, sedan skrubba den på märket.
  • WD-40. WD-40 kan vara användbart på vissa fläckar. Med hjälp av en trasa, torka WD 40 på märket.

När du rengör din köksgolvet, kom ihåg att testa eventuella rengöringsmedel på ett dolt område. Detta gör att du kan vara säker på att dammsugaren inte kommer att ha några skadliga effekter. När du flyttar möbler, se till att inte dra den över golvet. Också, inte bära mörka sulor i köket för att förhindra skav.