Vilka är de olika typerna av Donut Fritöser?

August 23

Olika typer av donut fritöser kategoriseras ofta utifrån hur värme alstras eller ytan på vilken de är avsedda att placeras. Både elektriska och gasfriterare är allmänt tillgängliga, som använder olika typer av strömkällor för att skapa den värme som behövs för att bringa stekolja upp till en tillräcklig temperatur. Golv modell fritöser är vanligtvis de som är avsedda för professionella eller kommersiella tillämpningar, som står på golvet och är ganska högt. Det finns också countertop donut fritöser som kan användas både kommersiellt och i ett hem kök och stå på en bänkskiva snarare än på golvet.

Donut fritöser värma upp kar av olja i vilken donut deg eller smet placeras för stekning. Kommersiella modeller av dessa apparater är ofta ganska stora och kan innehålla många kar av het olja och ett transportband som rör sig munkar längs fritösen. Dessa enheter kan innehålla en kylande område som gör munkar att svalka något innan de doppas i glasyr eller belagda med olika pålägg. Hem köks donut fritöser är vanligtvis ganska lite mindre, oftast avsedd för endast ett fåtal munkar vara stekt på en gång, och inte nödvändigtvis innefatta en kylande område.

Ett vanligt sätt på vilket donut fritöser kan organiseras är genom det sätt på vilket värme anbringas till oljan. Elektriska fritöser ansluter vanligtvis till ett vägguttag, till exempel den som finns i ett hem kök eller kommersiell bageri. Värme spolar som drivs med elektricitet orsaka att oljan i behållare för att öka i temperatur, som används för att laga de munkar. Det finns även gas donut fritöser som ofta används vid mässor och andra evenemang utan tillförlitliga eller tillgängliga eluttag, som använder gasdrivna bränder att värma upp oljan.

Donut fritöser kan också kategoriseras baserat på den typ av yta på vilken de är vanligen placerade under drift. En golvmodell eller golvstativ fritös är stor nog att fötterna är på golvet i ett rum. Dessa fritöser är ganska lång, oftast stött på ben eller en stor ram, och många kommersiella modeller finns i den här stilen. Bänk donut fritöser, å andra sidan, är kortare och kan placeras direkt på en räknare, i stället för att stödjas på ben. Större versioner av dessa modeller finns tillgängliga för användning i professionella bagerier, men mindre bänk fritöser är ofta att föredra för hem kök.

  • Munkar.
  • Fritöser används ofta för att göra munkar.
  • Choklad glaserade munkar.