Vad är en gitarr Orchestra?

September 2

En gitarr orkester är en performancegruppen som består av mestadels gitarrister, om det kan finnas några andra kompletterande instrument såsom slagverk, vind, och stråkar. Det kan också vara olika typer av gitarrer, inklusive alt, contra, och bas. Aktörerna på en gitarr orkester är uppdelade i flera sektioner, som var och en spelar en del av poängen. Dessa grupper kan spela ett stort utbud av genrer, från klassiskt till pop. Olika typer av gitarrorkestrar kan hittas över hela världen, på platser som Japan, Mexiko och USA.

En japansk gitarrorkester har vanligtvis fyra olika sorters gitarrer. De är alt, prime, bas, och kontrabas. De två första gitarrer har de högsta tonerna, med främsta närmast approximerar en traditionell klassisk gitarr. Som de senare typerna har lägre toner, de tenderar att ge rytm medan alto och prime hanterar melodin.

Mexikanska gitarr orkestrar består vanligen av tre olika gitarrtyper. Den högsta gitarren är Requinto. Mellantoner tillhandahålls av klassisk gitarr. De lägsta tonerna och rytmen tillhandahålls av antingen en basgitarr eller en lägre-tonad kontrabas.

En amerikansk gitarrorkester är typiskt en större ensemble av minst tjugo spelare. Det kan vara allt från fyra till åtta avsnitt i denna typ av ensemble. De spelare tenderar att ordnas på ett sätt som liknar den hos en traditionell stråkorkester, och dessa typer av grupper använder ofta andra instrument förutom gitarrer.

Det finns också orkestrar som består av mestadels elgitarrer. Dessa grupper tenderar att fokusera på avant garde-musik, även om vissa ensembler spelar en mängd olika stilar. Det finns också grupper som kombinerar elektriska och akustiska instrument.

Beroende på gruppens storlek, kan en gitarr orkester har många olika ljud. Eftersom det finns flera olika typer av gitarrer, med toner från det högsta till lägsta register, kan den kumulativa effekten variera brett. De grupper tenderar att ha ett ljud som liknar en stor harpa.

Konceptet med en ett instrument orkester har funnits i flera år. Andra liknande grupper inkluderar mandolin och Balalaika orkestrar. Vissa grupper har främst två instrument, såsom en mandolin och gitarr orkester. Enstaka instrumentgrupper tenderar att bestå av stränginstrument, eftersom de kan ett brett utbud av ljudvariationer från bugande, plockning, och använda kroppen av instrument för ljus slagverk.

  • En gitarr.
  • En elgitarr.