Vad är Macadamia Cream?

June 18

Macadamia kräm är hud- och hårvård kräm som görs med hjälp av olja macadamianötter som skiss komponent. Muttern köttet används och är kallpressas för att erhålla den olja, som sedan förfinas. Oljan är mycket stabil och resistent mot oxidation, vilket resulterar i en god hållbarhet och gör den idealisk för användning i kosmetika. Den har mycket lite lukt och smak, och det smälter väl, vilket gör den utmärkt för användning som en bas grädde i hudvårdsprodukter.

Den huvudsakliga användningen av makadamianötter grädde är som en hudkräm för torra och mogna skinn. Macadamia är en av flera växter för att innehålla palmitolsyra, som den har en hög koncentration. En enkelomättat omega-7 fettsyra är palmitoleinsyra finns i de största koncentrationerna i marina däggdjur.

Palmitoleinsyra också hittas i talg, den oljiga substans som utsöndras av talgkörtlarna i däggdjur, inklusive människor. Består av fett, keratin och döda celler, talg smörjer huden och håret och skyddar dem från uttorkning. Det fungerar också som en antimikrobiell och antisvampmedel, ytterligare skydda huden. Ett område med den största koncentrationen av mänsklig talg är ansiktet, även om detta verkar minska när åldrandet sker.

Den höga koncentrationen av palmitolsyra i macadamia olja gör det liknar mänsklig talg, så den absorberar väl in i huden, vilket leder till en ljus, icke-fet ansökan. Det används i anti-aging och antioxidant hudkrämer med avsikt att föryngra, hydrating och skydda huden. Macadamia grädde också rekommenderas för personer som har känslig hud.

Oljan av macadamianötter innehåller också linolsyra, en annan viktig fettsyra som anses väsentlig för god hälsa. Linolsyra fungerar som ett anti-inflammatoriskt medel och är till hjälp för att behandla och förebygga akne. Det fungerar också att behålla fukt, vilket gör den användbar för behandling av torr och skadad hud, hår och naglar.

Macadamia kräm görs genom blandning av macadamia olja med ett emulgermedel, glycerin, mjölksyra, vitamin E och natrium hydroxymethylglicinate - ingredienser som är gemensamma för många ansiktskrämer. Även andra kemiska medel även kan användas, makadamianötter kräm tenderar att produceras och marknadsförs som en mer naturlig, ekologisk produkt. Det är dock oftast kombineras med andra vegetabiliska oljor eller extrakt för att kombinera sina vårdande egenskaper och att lägga doft.

Denna kräm är också tillgänglig som en intensiv balsam för att behandla torrt och skadat hår. Det är inte fet, så det är lätt absorberas av hår och hårbotten. Samt återställa silkiness och glans till håret, makadamianötter grädde också används för att eliminera mjäll.

  • Macadamia kräm kan vara ett säkert val för personer med känslig hud.
  • Macadamia olja används som en bas grädde i vissa anti-aging och andra hudprodukter.
  • Macadamia kräm kan vara till hjälp för att eliminera mjäll.