Vad är kalori densitet?

June 20

Kaloritätheten är ett annat sätt att mäta vikt i samband med en viss mängd av ett visst livsmedel. Ofta kallas energitäthet, är tanken bakom att mäta kaloritätheten för att avgöra om ett visst livsmedel ger en större mängd vitaminer och näringsämnen samtidigt innehåller färre kalorier per ounce eller gram. Fastställande denna mätning kan vara särskilt viktigt för människor som försöker gå ner i vikt eller behöver övervaka livsmedelskonsumtion på grund av en befintlig hälsofråga.

Många livsmedel med lägre kaloritäthet innehåller en betydande mängd vatten. Samtidigt, är fetthalten ofta lägre i livsmedel med låg kaloritäthet. Råa frukter och grönsaker är två exempel. Livsmedel som äpplen, broccoli och morötter är relativt låga i kalorier per uns, innehåller stora mängder näringsämnen, och innehåller mycket lite fett. Vattenhalten bidrar till att göra livsmedel av denna typ fyllning. Som ett resultat kommer konsumtionen av låga frukt och grönsaker kaloritäthet tillfreds hunger sug med mindre kalorier inblandade samtidigt som det ger massor av vitaminer och mineraler.

Låga mängder av kaloridensitet är inte begränsade till frukter och grönsaker. Magert kött innehåller vanligtvis färre kalorier per ounce eller gram. Magra mejeriprodukter som fettfri mjölk kommer fortfarande innehålla massor av näringsämnen, men har en mycket låg kaloritäthet. Även några mellanmål, sådan salta pinnar, kommer att ge mer näring än andra tomma kalori snacks och har en jämförelsevis låg mängd kalorier per ounce.

Ett av de problem som många människor har med kost planer är att de tenderar att fokusera på att begränsa antalet kalorier som konsumeras vid varje måltid. Använda kaloritäthet bidrar till att flytta fokus en aning. Det är möjligt att njuta av större delar av olika livsmedel och förbrukar mindre kalorier totalt.

Att bli bekant med kaloritätheten av olika livsmedel kan vara till stor hjälp i samband med bantning. Istället för att följa en styv diet plan som är uppbyggd kring små portioner, är det möjligt att gå ner i vikt genom att välja livsmedel som är friskare och är mer fyllning. Till exempel är det möjligt att njuta sex uns av en magert kött i stället för att lösa för tre uns av en kött som är högre i kalorier och innehåller mycket fett. För en medföljande grönsak, kan dieter välja att gå med en ångad mörkgrön grönsak istället för stekt potatis. Istället för pudding för dessert, väljer att gå med en bakade apple beströdda med kanel skulle fortfarande vara fyllning, men innehåller färre kalorier.

Titta kaloritätheten är också till hjälp för människor som söker att kontrollera diabetes med kost. Många livsmedel med lägre kaloritäthet innehåller också mer av den typ av kolhydrater att personer övervakning blodsockernivåer behöver för att upprätthålla en hälsosam nivå av energi. Samtidigt, de livsmedel är mindre att innehålla fett och stärkelse som bör hållas till ett minimum av någon i en prediabetic eller diabetes tillstånd sannolikt.

Att välja att följa en diet som anser kaloritätheten av olika livsmedel som är hälsosamt för nästan alla. Måltider kommer att ge mer vitaminer och mineraler samtidigt begränsa intaget av fett och stärkelse. Som ett resultat är det troligt att känna sig mer förstärkta och har mindre problem med att upprätthålla en önskvärd vikt individen.

  • Potatis, speciellt när stekt eller serveras med smör, kan vara tät med kalorier.
  • Konsumtionen av låga frukt och grönsaker kaloritäthet kommer att tillfredsställa hunger sug med mindre kalorier och samtidigt ge vitaminer och mineraler.
  • Broccoli är låg i kalorier, men har betydande mängder näringsämnen.
  • Äpplen är relativt låga i kalorier per uns, så de har en låg kalori densitet.
  • Livsmedel med några näringsämnen och massor av kalorier anses högt i kaloritäthet.