Vilka är de tecken på en allergisk reaktion på händerna?

June 15

Tecken på en allergisk reaktion på händerna är klåda, rodnad och fjällande hud. Hud allergier som påverkar händerna inkluderar de som orsakas av tvättmedel, handkrämer, tvålar och nagellack. Dessutom kan en allergisk reaktion på händerna orsakas av vissa metaller i smycken, och denna typ av reaktion kan orsaka en missfärgning av huden, små knölar och intensiv klåda. Denna typ av reaktion ibland upplevs av dem som har en allergi mot metall nickel.

Behandling för en allergisk reaktion på händerna innefattar användning av en over-the-counter oralt antihistamin, antihistamin gel, eller antihistamin lotion, som alla är effektiva vid behandling av klåda och inflammation. Även om den orala formen och aktuell form av ett antihistamin fungerar normalt lika bra att lindra symtom på en allergisk reaktion på händerna, kan den orala formen ge betydande biverkningar såsom dåsighet, muntorrhet och yrsel.

När en allergisk reaktion på händerna blir täta, bör läkaren informeras. En grundlig anamnes ska tas och en fysisk undersökning kommer också att ske. Om primära läkare inte kan fastställa orsaken till reaktionerna, kan han hänvisa patienten till en hudläkare eller allergolog som ytterligare kan gå vidare i utvärderingen för att fastställa den bakomliggande orsaken. Ibland kommer en allergolog rekommendera en serie vecko allergyskott i dessa fall.

Produkter som innehåller tung parfymer eller färgämnen kan bidra till en allergisk reaktion på händerna. Människor som är känsliga för dessa produkter kanske vill överväga att använda endast parfymfria eller allergivänliga produkter för att minska risken för en allergisk reaktion. Ibland, även i avsaknad av allergener, kan en allergisk liknande reaktion inträffa. En av de vanligaste orsakerna till detta fenomen är exponering för extrema temperaturer. Ibland, när händerna utsätts för kyla eller värme, kommer de att rodna och klia. Dessa effekter är vanligtvis tillfälliga och huden återgår till det normala efter extrema temperaturer avklingar.

Oatmeal bad kan vara effektiva behandlingar för allergiska reaktioner på händer och andra delar av huden. Blandning en kopp vanligt havregryn i ett bad av varmt vatten kan avsevärt förbättra symptom av torrhet och klåda. Kommersiella havregryn badpreparat kan också köpas för att användas i badkaret, vilket kan tilltala människor som inte vill bada med regelbunden, livsmedelsklassat havregryn.

  • Handkrämer kan orsaka en allergisk reaktion.
  • Nagellack kan orsaka allergiska reaktioner på händerna.
  • Havremjöl bad kan förbättra tillståndet för torr, kliande hud.