Vad är en ventil Guide?

May 2

Ett ventilstyrnings är ett rör som löper genom en motors cylinderhuvud i vilket avgas- och insugningsventilerna är placerade. Den är typiskt tillverkad av ett material, såsom brons, och styr ventilen, att hålla den rak. Som styr bär börjar ventilspindeln att lossna och olja kan läcka in i förbränningskammaren. Detta skapar rök och en förlust av makt från motorn.

Ventilstyrningen används endast för motorer som drivs av en tryckstång-typ kamaxel. För toppventils typ av motorer, är guiden används inte, eftersom kammen faktiskt aktiverar ventilerna och stötstänger används inte. Den typiska ventilstyrnings är utformad för att överleva motorn och sålunda kommer aldrig behöva repareras. Med rätt smörjning och schemalagda oljebytesintervall, kommer riktlinjerna fortfarande i topp driftsform.

Ventilstyrningarna är utformade för att passa ventilskaften med en minimal mängd av clearance och de använder olja som sipprat genom ventilstyrningstätningen för smörjning. Denna olja har till uppgift jobbet att styra de höga temperaturer på ventilspindeln genom processen att förbränningen. I aluminium huvud applikationer, guiderna hjälper också till att förhindra värmeskador på huvudet. Den ultra-hög värme som alstras av förbränningskammaren strålas bort från ventilspindeln av stödlinjerna.

Kanske den dyraste metoden för att reparera en sliten ventilstyrningen är att köra de gamla guider ur huvudet med en press och installera nya guider. Denna reparationsmetod är riskabelt och många huvuden är inte att reparera. När framgångsrikt drivit ut, är den gamla styr ersätts med en ny guide som trycks på plats. När den nya ventilstyrningen är på plats, är det trimmas för att passa och klädd för att få en ny ventil. Denna procedur används i första hand på aluminium huvuden.

Lettring är kanske den mest populära metoden för att reparera en sliten guide. Detta förfarande bygger upp guide och sedan brotschar det tillbaka till rätt storlek. När guiden är reparerad med oavsett vilken metod som väljs, är styrtätningen bytas. Detta är en liten gummikoppliknande komponent som pressar ner över ventilspindeln. Tätningen skjuts på styr boss gjutna i huvudet och förhindrar överflödig olja kommer in i guiden.