Hur väljer jag det bästa C-vitamin pulver?

April 28

C-vitamin pulver är ett kosttillskott som blandas och tas med vatten. Välja den bästa C-vitamin pulver kräver först bedöma individens behov. Det finns en uppsjö av märken och kännetecken att välja mellan när du handlar för C-vitamin pulver. Presumtiva köpare bör överväga ursprunget av C-vitamin, produktens kvalitet, anledningen till användning, mage känslighet, kostnad och ytterligare ingredienser.

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som är känt för att förbättra immunförsvaret. Det är ett vattenlösligt vitamin, vilket innebär att överskott passerar genom kroppen och är inte lagras. Detta gör emot C-vitamin från tillskott eller kosten viktig. En brist på C-vitamin kan leda till ett försvagat immunförsvar och skörbjugg, i extrema fall. Individer med som har större än den genomsnittliga mängden C-vitamin i blodet har visat sig leva längre och ha en minskad risk för hjärtsjukdom.

C-vitamin pulver finns i olika två olika former. Den första och mest rena är 100% vitamin C. Detta pulver är extremt tunn och är helt ren, utan tillsatser. C-vitamin i pulverform absorberas lätt av vatten och sedan snabbt tas upp av kroppen. Av dessa skäl denna form av vitamin C pulver anses vara den mest fördelaktiga.

Den C-vitamin används för att göra pulvret kan komma från växter som är naturliga källor av vitamin. De mest använda växterna är majs och betor. När du letar efter en C-vitamin pulver, är det viktigt att notera att det också kallas askorbinsyra eller väte askorbat.

Majoriteten av C-vitamin finns i pulver är härledd från majs, eftersom det är den billigaste källan. Majs, särskilt genetiskt modifierad majs, skapar giftiga sekret när de används för att extrahera askorbinsyra. Av denna anledning, C-vitamin pulver som kommer från genetiskt modifierad majs är några av de minst önskvärda.

Tyvärr ren C-vitamin pulver kan inte tolereras av de med svaga magar. Det finns ett annat alternativ för de individer i form av buffrade vitamin C pulver. Buffrat C-vitamin pulver kommer har lagt ingredienser, såsom kalcium, magnesium, zink och kalium för att göra det skonsammare för magen. Tillverkarna hävdar också att dessa ingredienser kommer att göra pulvret smakar bättre när det tas med vatten.

Kvalitet C-vitamin pulver kommer inte att ha konstgjorda färgämnen eller smakämnen, konserveringsmedel, socker eller natrium. Om någon av dessa ingredienser är listade, bör produktens kvalitet ifrågasättas. Det är också viktigt att köpa dessa tillskott från ansedda källor.

  • Mega-doser av vitamin C har använts för att behandla symptom som är förknippade med Alzheimers sjukdom.
  • Det finns en optimal C-vitamin pulver för varje medicinskt tillstånd och ingen typ som är bäst för alla hälsoproblem.
  • Stora doser av vitamin C kan ge huvudvärk och trötthet.
  • Citrusfrukter naturligt innehåller höga nivåer av vitamin C.