Vad är en Merchant Payment Gateway?

April 17

En köpman betalning gateway är ett programvarusystem som godkänner betalningar för e-handlare och företag. Det ses ofta som Internet motsvarar ett point-of-sale terminal, eller kassaapparat, som finns i butiker. Syftet med systemet är att se till att information som utbyts mellan handlaren och konsumenten behandlas på ett säkert och snabbt sätt. Även om en köpman betalning gateway förknippas ofta med e-handel, kan den också användas för traditionella, tegel och murbruk transaktioner.

Agera som en självständig tjänst, är en köpman betalning gateway kanske bäst beskrivas som ett mellanting mellan säljarens kundvagnen och de finansiella enheter som deltar i transaktionen. Detta innefattar vanligtvis både säljarens konto och köparens kreditkortsföretag. Under kreditkort, hjälper gatewayen med verifiering, och ger säkerhet genom att kryptera den finansiella information som används vid transaktionen. När giltighets har bevisats, och detaljerna skickas till den begärande parten, de dekrypteras och återvände till handlarens kundvagn.

För det mesta, är åtgärden en köpman betalning gateway utför en öppen process som inte kräver någon ytterligare inblandning från köparen eller säljaren. När konsumenten slutför sin beställning, sänder handlarens varukorgen sedan att data till gatewayen via en krypterad anslutning. Detta system är helt oberoende av gränssnittet kunder använder för att överföra sin orderinformation, och som sådan, erbjuder säkerhet för monetära transaktioner.

När integrera en köpman betalning gateway med en kundvagn, kommer handlaren vanligtvis emot anmälan av alla order via e-post. Det finns vanligtvis två meddelanden. En genereras av kundvagn programvara och levererar information om kunden och andra detaljer som krävs för att fullfölja ordern. Den andra e-post skickas automatiskt av betalning gateway. Detta meddelande ger handlaren med uppdateringar om status för ordergodkännande. Handlarna uppmuntras att inte skicka ut order förrän detta andra meddelande har mottagits.

Den totala tillförlitligheten hos en köpman betalning gateway beror till stor del på kvaliteten på tjänsteleverantören. Detta är mycket viktigt eftersom det är upp till tjänsteleverantören att garantera säkerheten med hjälp av branschstandard kryptering. Det är också leverantörens ansvar att erbjuda en lösning som uppfyller Payment Card Industry (PCI) Standarder och andra regler. Det finns ett antal tjänsteleverantörer på marknaden, med Authorize.Net och Verisign är två av de mest betrodda exemplen.

  • En köpman betalning gateway möjliggör betalningar som skall göras till nätbutiker.