Vilka är de vanligaste orsakerna till muskelsmärta och svaghet?

February 26

Den kanske vanligaste orsaken till muskelsmärta och svaghet är trötthet på grund av överanvändning, men mer allvarliga tillstånd som trauma och muskelspänningar och brister kan leda till muskelsmärta och svaghet samt. I de flesta fall kan muskelsmärta och svaghet behandlas med gott om, vila, isläggning kompression, och höjd - bekant gemensamt som RICE behandling - men i svårare fall kan läkemedel såsom smärtstillande medel eller antiinflammatoriska piller vara nödvändigt att behandla det drabbade området. I de svåraste fallen, kan operation bli nödvändig för att reparera en skadad muskel. Detta är oftast bara nödvändig när en muskelbristningar.

Som musklerna blir trötta, de tenderar att dra åt. Denna åtstramning kan leda till obehag i de drabbade musklerna. Muskelsmärta och svaghet kan bli resultatet av överanvändning på grund av fysisk aktivitet som sport eller dag till dag arbetsrutiner. Spända muskler är också mer sannolikt att bli skadade; muskelspänningar uppstår när de små fibrerna som bygger upp musklerna riva, vilket resulterar i smärta i det drabbade muskeln. När en sådan skada inträffar, är resten viktigt för att låta musklerna att läka på egen hand. Muskeltrötthet eller smärta kan bero på mjölksyra byggs upp i musklerna, så att dricka mycket vätska kan lindra en del av muskelsmärta och svaghet.

En muskel kan brista helt på grund av skada eller överanvändning samt. En muskelbristning uppstår när muskelfibrerna riva helt borta från senor eller från muskelvävnad. Muskeln ofta bollar upp och svullnad och intensiv smärta kommer att följa skadan. En muskelbristning kan vara ytterst smärtsamma, och i många fall, kommer muskeln måste kirurgiskt repareras. Återhämtningstiden för en sådan skada kommer att vara betydligt längre än en muskelbristning, och fullständig återhämtning kommer att kräva en gradvis sjukgymnastik rutin som återställer rörligheten och bygger styrka.

Idrottare kan välja att bekämpa muskelsmärta och svaghet genom att försöka öka sin mjölksyratröskel. Kroppen använder glykogen som energi under träning, och mjölksyra är en biprodukt av använt glykogen. När mjölksyra ansamlas i musklerna, kan musklerna bli öm, svag, tight, eller på annat sätt obehagligt. Sådan obehag uppstår vanligen efter intensiv fysisk träning, men prestanda under träning kan lida på grund av mjölksyra byggs upp. Professionella tränare kan hjälpa en idrottsman att utveckla en strategisk plan för att öka sin mjölksyratröskel, vilket gör det möjligt idrottaren att prestera bättre under längre tid och undvika muskelsmärta och svaghet i samband med mjölksyra byggs upp.

  • Trötthet och muskelsmärta är två symptom som ofta förknippas med hepatit C.
  • Muskelvärk orsakas ofta av överanvändning.