Vad är ett Motorized Projection Screen?

November 17

En motordriven projektionsduk är en vit eller grå skärm som är ansluten till en motor på längs en kant. Motorn är inhyst i ett hölje, på toppen av skärmen, tillsammans med en cylindrisk vals. Denna typ av skärm är mycket populär i klassrum, föreläsningssalar och utställningslokaler. Motorn gör att skärmen ska diskret flyttas ur vägen.

Det finns flera olika modeller av MOTORISERA projektionsdukar finns. För att avgöra vilken modell bästa sviter ditt utrymme och dina behov, är det viktigt att göra en lista över dina krav. En tydlig kravlista ökar betydligt noggrannheten i citatet från leverantörerna.

De vanligaste kraven är skärmstorlek, overhead hängande storlek, skärm läge och enkel drift. Dessa poster är alla viktiga faktorer när man väljer en motordriven filmduk. Investera den tid som krävs för att avgöra exakt vilken typ av skärm kommer att uppfylla dina behov.

Skärmstorlek är nära besläktad med den typen av projektion som du har köpt. Projektorn modell som du har kommer att lista kastavstånd och den ideala skärmstorlek i produktspecifikationerna. Projiceringsavståndet är hur långt projektorn kan vara borta från skärmen. Den idealiska skärm storlek detaljer ger tre mätningar: vertikala, horisontella och diagonala. Använd dessa dimensioner vid beslut om storleken på skärmen för att köpa.

En motordriven filmduk har en motor och lagringsvals placerad längst upp på skärmen. Motorn flyttas rullen fram emot att veckla ut projektionsskärmen och rullar bakåt för att samla in skärmen. Bestäm exakt hur mycket huvudet utrymme finns och se till att det finns tillräckligt med utrymme för motorn. Granska olika installationsmetoder och bestämma vilken som fungerar bäst i rymden.

Placeringen av skärmen bestäms delvis av placeringen av projektorn för monterade projektor och det bästa visnings platsen. Det är vanligast för skärmen att vara placerad på framsidan av rummet. Kontrollera placeringen av fönstren för att se till att de inte är bakom skärmen platsen, eftersom det är visuellt störande. Titta på dörrplatser och säkerställa att de är bakom publiken.

Operativa detaljer göra eller bryta en installation. Bestäm var att lokalisera de motoriserade kontrollerna projektion skärmen för att höja och sänka skärmen. Identifiera strömkällan och utlopp för själva skärmen. Isolera placeringen av högtalare för perfekt ljudupplevelse och se till att alla kablar görs av en behörig elektriker.

  • Motoriserade projektionsdukar används ofta i föreläsningssalar.
  • Motordrivna projektionsdukar är populära i föreläsningssalar.