Vad är en tandborste mustasch?

November 16

Tandborsten mustasch är en typ av mustasch som kännetecknas av en yvig sektion av ansiktshår centrerad över den mellersta tredje av överläppen. Till skillnad från den horisontella och avsmalnande utformning av de flesta mustascher, har tandborsten mustasch utseendet av en rektangel som ligger i ett direkt centrum av den övre läppen och upp till basen av näsan. Medan denna stil var anställd av ett antal populära underhållare under de första decennierna av 20-talet, tandborste mustascher föll snabbt i onåd under andra världskriget, på grund av Adolf Hitler.

Under de första åren av 20-talet, ett antal folkkära underhållare lekte en tandborste mustasch. Oliver Hardy, hälften av den populära vaudeville och filmduon Helan och Halvan, gjorde denna stil av mustasch känd med ett antal män runt om i landet. Den stora filmstjärna Charlie Chaplin anställd utseendet på tandborsten mustasch för en hans mest bestående komiska karaktärer, Lilla Tramp. Bakom kulisserna, studio storheter som Max Fleisher lekte också en tandborste mustasch i vardagen.

För många människor i väst, förlorade tandborsten mustasch all vädjan efter uppkomsten av Tredje riket i Tyskland, och dominans av Adolf Hitler som chef för den tyska staten. Olika källor ger olika skäl för Hitler att anta tandborste mustasch, med vissa hävdar att det hade att göra med att trimma sin större mustasch för att passa perfekt under ett senaps gasmask. Andra källor anger att han antog tandborste mustasch eftersom det var mycket distinkt och hjälpte honom att stå ut i mängden när han började sin uppgång som politiker och politisk ledare.

Av 1950â € , var tandborste mustasch ofta till som en Hitler mustasch. Som en mustasch alternativ för män i västvärlden, var tandborsten designen inte vara värt att beakta. Filmer av dagen skulle ofta utnyttja tandborste mustasch som en del av utseendet på alla tecken anses vara onda eller upp till något bra. Under denna tid var bilden av mustaschen som hade varit utformad av sådana underhållning ikoner som Oliver Hardy och Charlie Chaplin helt överskuggas av bilden av Hitler som diktator.

Än idag, tandborste mustasch fortfarande väldigt impopulär i många kretsar, speciellt i väst. Denna stil av mustasch har hittat några popularitet med några hatgrupper i utkanten av samhället, som bara har tenderat att förstärka den upplevda sambandet mellan tandborsten mustasch och förekomsten av ondska. Det är inte troligt att tandborste mustascher kommer att njuta ett återuppvaknande av popularitet bland den allmänna befolkningen någon gång snart.

  • Tandborsten mustasch föll i onåd efter Adolf Hitler antog det.