Vad betyder "Box Clever" Mean?

November 18

Att "rutan smart" betyder någon använder sin intelligens för att få vad han eller hon vill. Det betyder att man använder mer än muskler för att övervinna ett hinder, uppnå ett mål eller att slå en motståndare. Boxning smart är annorlunda än att tänka utanför boxen, eftersom det handlar om packete resurser och besluta om en strategi, som kan eller inte kan kräva nya angreppssätt.

Den kamp om intelligens som beskrivs i "box smart" har sitt ursprung i sporten boxning. Boxning genomsyrar de flesta kulturer i världen, och bevis på det har funnits i över 3000 år. De första grottmålningar föreställande den hittades i antikens Sumerien. Homer var först med att beskriva idrott på någon längre i hans episka dikt, "Iliaden".

Sedan dess ursprung, har sporten boxning varit ett parti schack eller en tävling av sinnen samt en fysisk tävling. Liksom någon sport, det är ett fall av en boxare med hjälp sina begränsningar till sin fördel när han försökte utnyttja motståndarens svagheter. Både starka och svaga boxare vet att en högerkrok från starkare boxare kommer golvet svagare. Att veta detta, kommer den svagare boxaren försöka "rutan smart" och omringa sin motståndare så fruktade slaget aldrig kommer.

"Box smart" är en bokstavlig mening förvandlats till en bildlig idiom. Det beror helt klart sitt ursprung till sporten, men också till filosofiska tankar om krigföring. En av de antika författare som talade länge om motivet är den kinesiska allmänna Sun Tzu. Hans "Art of War" har blivit synonymt med strategi och har tillämpats bortom krig i många samhällsskikt. I en passage, är Sun Tzu: s tolkning av att "rutan smart" att utnyttja motståndarens karaktär och fysiska defekter; Han föreslår också att för att "box smart" är att välja strider klokt.

Termen används vanligen tillämpas på politiska och idrottsmanövrar. Någon som gör ett smart spel beskrivs ofta som "boxning smart." Använda cricket, som ett exempel, kan en slagman rutan smart genom att välja sina skott klokt. Detta innefattar vilka bollar att försvara och som att strejka och var att slå dem. Bowlers kommer att välja sina leveranssätt beroende på slagman de står inför och kondition wicket.

Box smart har också använts som namn på olika företag. Detta är ofta en ordlek på deras typ av verksamhet, oavsett om det är förpackningar, säkringslådor eller flyttning. Det var också titeln på ett album av bandet Farce och ett dataspel.

  • Boxning smart sitt ursprung i sporten i boxning.
  • En syrsa slagman kan "box smart" genom att välja hans skott klokt.