Vilka är de olika typerna av Blästring Sand?

November 30

Det finns många olika typer av sandblästringssand används för sandblästring applikationer, och deras användning varierar helt med jobbet som utförs och det material som blästrad. Den mest använda typen av sandblästringssand är vit kiseldioxidsand. Andra material, såsom glaspärlor, aluminiumoxid, kiselkarbid och även krossade valnötsfrön, används också för sandblästring applikationer. Oavsett vilket material som används, men det finns olika hälsorisker i samband med varje typ av sand som måste beaktas vid beslutsprocessen.

Den mest använda typen av sandblästringssand är kvartssand. Kiselsand används främst eftersom det inte bara är av god kvalitet och hållbarhet, men är också oftast billig och lätt att hitta. Tillsammans med dessa fördelar, kan kiselsand också återanvändas i viss utsträckning, till skillnad från vissa andra material. Den viktigaste ingrediensen i kvartssand är kvarts, ett slitstarkt kristall som möjliggör effektiv sandblästring. En av de största avigsidor och hälsofarlighet kvartssand är att det kan skapa stora mängder damm, vilket kan vara skadligt vid inandning.

Nästan vilken som helst typ av sand kan användas för sandblästring. Sand, dock kan bestå av andra material utanför kiseldioxid, vilket kan göra vissa typer av sand exklusivt för vissa material. Sands som finns i tropiska områden eller längs kusten består i allmänhet av kalksten. Sand som består av gips och obsidian kan också hittas. En generell regel för sandblästringssand är mörkare färg, desto hårdare och effektivare sanden är.

Strand sand kan användas som sandblästringssand. Det enda problemet med hjälp av sandstrand är att när dess från en seaside miljö, kommer den att innehålla saltavlagringar. Eftersom sand blästras till otroligt höga hastigheter, kommer sand med saltavlagringar ofta bädda salt i det material som blästras. Detta är mycket önskvärt, särskilt vid blästring metaller, eftersom det kommer att göra metall mycket mer benägna att rost och korrosion.

Sandblästringssand är betygsatt av sin råhet, som mäts i partikelstorlek och kallad "grit". Det resulte avsluta efter sandblästring bestäms av grus, med finare grits lämnar jämnare finish och grövre gryn lämnar grov yta. Andra faktorer än partikelstorlek påverkar sandblästring och skärprocesser, såsom formen på sanden.

  • En person sandblästring.
  • Kiselsand för sandblästring.
  • Sandblästringssand kan användas på olika typer av glas.