Gör det själv Hair Coloring

November 26

Bara genom att följa några enkla procedurer kan du ha vackra utseende hår som du gjorde hemma. Det finns tre steg som, genom att följa, kommer att resultera i hår som ser ut som det var färgad av ett proffs.

Välj Färg klokt

Hår kan delas in i tre olika kategorier: varma, kalla och neutrala. För att ta reda på vilken färg som passar dig bäst tycker om de olika färgerna på kläder som du bär.

 • Varm. Dessa är färger som rött och gult. Ditt hår kommer att ha gyllene undertoner som kommer att se ut som solen reflektera över ditt hår.
 • Cool. Om ditt hår är för en cool färg finns det inga gyllene undertoner. Kalla färger är färger som lavendel och mörkblå.
 • Neutral. Neutral färg är egentligen en kombination av både varma och kalla färger.

När färga ditt eget hår inte avvika alltför långt från din egen naturliga färg. Du vill stanna inom två nyanser av ditt eget hår färg.

Korrekt Förbered dig och ditt hår

Börja med att läsa alla de riktningar som kommer med hårfärgningssats. Du behöver ta reda på hur länge du behöver lämna färgen på håret så att du har gott om tid. Vissa hårfärgnings kit kräver inte att du tvätta håret, eller bara skölja färgen ut. När du har läst alla riktningar tar tid att samla allt som du behöver. Vissa objekt kommer i hårfärgningssats, andra saker du behöver för att ge dig själv. Artiklar som behövs:

 • Hårfärgningsapplikatorn kit
 • Handskar (vanligtvis finns i hårfärgningssats)
 • Borste
 • Rattail kam
 • Clips

Color Hair

Det finns tre olika sätt att färga håret, med var och en kräver sin egen unika sätt att hantera hårfärgningsmedel.

 • All-over Coloring. När du börjar att färga håret som du vill börja med torrt hår. Del håret i mitten med hjälp av en rattail kam. Applicera färgen på halv-tums-omfattande delar av håret. Eftersom färgämnet appliceras till rötterna använda klämmor för att hålla håret som har behandlats bort från håret som fortfarande behöver behandlas. Efter att du har ansökt hårfärgnings till alla delar av ditt hår, sedan helt enkelt stapla håret på toppen av huvudet medan du väntar på behandling för att äga rum. Olika paket eller kit kräver olika mängder handläggningstiden. Se till att du går med den tid som anges på förpackningen. När behandlingen är färdig skölja ur färgämnet tills vattnet körs klart.
 • Höjdpunkter. Börja alltid med torrt hår. Ta en liten mängd hår ungefär samma storlek som ett torrt spagetti nudel. Håll håret tätt och, med användning av en liten färgborste, måla den tunna delen av håret från rötterna till slutet av håret. Släpp håret och sedan dab bara lite mer lösning till slutet av håret. Upprepa denna procedur längs delen. Försök att göra en ojämn mängd strimmor; detta kommer att göra håret ser mer naturligt.
 • Touchup Roots. Bättring dina rötter bör endast göras när resten av ditt hår ser bra utom för den naturliga återväxten eller när grått hår börjar visas. Det fantastiska röra upp rötterna är att du inte behöver att färga hela håret. Du kan antingen använda samma typ av färg kit som du använde för att färga håret eller köpa en rot bättrings kit. Avsnitt av håret som behöver röras upp. Börja vid rötterna och färg tills du når den gamla färgen. Behandla ditt hår som du skulle för all-over färg.

Ditt hår kommer att stanna ser fantastisk utan alla ökade kostnader för att gå till skönhetssalongen. Om du missar skvaller av skönhetssalong, varför inte göra det till en flickas natt i och färga varandras hår?