Vad är en källare lägenhet?

November 26

En källare lägenhet är en lägenhet som ligger under gatunivå och kan ta upp hela eller delar av den nivån av byggnaden. Även om denna nivå av en byggnad anses allmänt vara den minst önskvärda nivån för hemanvändning, är källare ofta som livsrum i täta städer. Den beboelighet av en källare lägenhet beror till stor del på hur väl lägenheten är utformad för att maximera användningen av natur ljuskällor och hur bra den är skyddad mot fukt. En lägenhet på källarplanet i en byggnad som har lite dagsljus och massor av fukt i väggarna och golvet kan snabbt bli obehagligt, även obeboelig. Det finns dock källarlägenheter som är väl skyddade mot väder och vind och mycket snyggt utformade så att de är faktiskt ganska bekvämt att bo i.

I vissa fall kommer en källare lägenhet har både en ytterdörr och en bakdörr. I dessa fall fungerar dörren oftast som ingång från gatan och bakdörren öppnas upp i en gård. Varvet kan eller inte kan delas av människor som lever i enheter ovanför källaren lägenhet. I vissa fall, när dessa varv eller trädgårdar uteslutande används av de boende i källaren lägenheten, kanske bor på denna nivå vara önskvärt. Detta gäller särskilt i stora städer där tillgång till grönområden, särskilt privata grönområden, är begränsat.

I en värld av fastigheter, är det vanligt att källarplanet i en byggnad som ska kallas "trädgården nivå." Av detta följer att när denna typ av språk som används, är en källare lägenhet kallas "trädgård lägenhet" eller "trädgården nivå lägenhet." Anledningen till detta är helt enkelt att människor ofta tänker på en källare som en saftig, mörk plats, medan en trädgård brukar betraktas som en grönskande plats full av ljus.

Förutom att vara vanligt i täta städer, är det också allt vanligare att människor att bygga källarlägenheter i sina hem, antingen när du bygger ett nytt hem eller när remodeling ett befintligt bostad. Att ha en källare lägenhet i ett hem har plats för gäster eller ett utrymme som kan hyras ut. Bygga en hyra utrymme som en källare lägenhet i ens hem är ofta ett sätt att bidra till att minska sin inteckning eller att utveckla en inkomstkälla.

  • Basement lägenheter ligger under gatunivå.