I USA, har du att Ha Domstols Erfarenhet För att vara berättigad att bli en högsta domstol Justi

December 2

För att bli en högsta domstol i USA, är något rätts erfarenhet som krävs, även om det kan göra processen mycket mindre komplicerat. Domare i Högsta domstolen traditionellt har haft en bakgrund syrad i praktiken av lagen. Dock är det enda kravet för dem som hoppas kunna bli en högsta domstolen rättvisa för presidenten att utse och senaten att bekräfta.

Det första steget för dem som är intresserade som tjänstgör på Högsta domstolen är att först bli bekant med lagen, som vanligen uppnås genom att bli en licensierad advokat. Domstols erfarenhet är bra men advokater som är förtrogna med Förenta staternas lagstiftning och politik, såsom de som tjänstgör i kongressen eller andra officiella kapacitet, kan göra utmärkta domare i Högsta domstolen. När en potentiell rättvisa har stakat ut sin karriär, är nästa steg att få igen av presidenten.

Merparten av tiden, för dem på allvar i striden för att bli en högsta domstol, att få uppmärksamhet av presidenten är inte ett problem. De flesta av de allvarliga nominerade flyttar inom Washington politiska kretsar, bli bekant med andra viktiga statliga siffror. Även en viss kandidat kan vara mer älskvärd till en part eller det andra, är alla mest behöver göra vänta på parti de bättre anpassas med att röstas in i Vita huset.

När en vakans uppstår, personal på presidenten delar specifikt för uppgiften kommer veterinären de på den korta listan för att bli en i högsta domstolen. Denna prövning kommer att utforska, i detalj, kandidatens personliga liv. De med exceptionellt pinsamma historier eller beklagar kanske tänka två gånger om att vara en kandidat på denna punkt.

När presidenten gör ett urval, kan det vara frestande att tro att vägen är klar för att bli en i högsta domstolen. Men om presidentens parti är inte ansvarig för senaten, eller om marginalen majoriteten är nära, tviste utfrågningar kunde utvecklas. Dessa äger oftast rum först i senatens juridiska kommitté. I de flesta fall, inte senaten småningom rösta för att bekräfta utnämningen. Faktum 144 nominerade till den amerikanska högsta domstolen eftersom processen började, bara 30 någonsin avvisats av senaten. Men några har dragit tillbaka sina kandidaturer när det stod klart att en bekräftelse inte skulle hända.

Även om det inte är nödvändigt att ha domstols erfarenhet för att bli en högsta domstol, är det under bekräftelseprocessen att det kan visa sig vara mest hjälpsam. Många senatorer, särskilt om de är av motsatt part från presidenten, kan försummar att nominera någon utan en kriminalregistret som kan analyseras. Också, en kandidat med något rätts erfarenhet sannolikt betraktas som en politisk payoff, snarare än en sann försök att hitta den bästa personen för jobbet nominera.

I vissa fall, även om en majoritet i senaten är presidentens parti, en nominering kan kvävas. För att åberopa cloture, vilket betyder avskurna debatt, måste 60 senatorer rösta att göra det. Under den tidiga delen av Bushs mandatperiod, även om republikan hade majoriteten, de hade inte 60 röster. Vissa nominerade väntade månader för röster på senaten golvet tills en uppgörelse träffades mellan en bipartisan grupp av republikanska och demokratiska senatorer som stipulerade nominerade skulle få en rättvis omröstning, i alla utom de mest extrema fallen.

  • Pensionerad justitierådet Sandra Day O'Connor var den första kvinnan som utses till domstolen.
  • US Capitol byggnaden.
  • Att bli bekant med lagen är det första steget mot att bli en i högsta domstolen.
  • Att vara medlem av samma parti som har kontroll över Vita huset kan vara en språngbräda till högsta domstolen.