Avsluta kränkande kommentarer från en medarbetare med Kritiska Conversation Skills

March 7

När en medarbetare gör kränkande kommentarer, kan det göra arbetsplatsen obekväma. Kritisk konversation färdigheter kan hjälpa till att eliminera kränkande kommentarer från arbetsplatsen. Kritiska konversationer kan du och din medarbetare att hitta en lösning som du både kan leva med.

Även i de mest professionella arbetsplatser, kan de anställda berätta skämt eller göra oförskämda kommentarer som passerar linjen från dålig smak och dåligt omdöme till kränkande beteende som skulle kunna ses som trakasserier. Stoppa kränkande beteende innan det blir till nivån för en rättslig klagomål genom att tillämpa dina viktiga konversation färdigheter.

Vad är en kränkande beteende? Kränkande kommentarer på arbetsplatsen innefattar (men är inte begränsade till) utskällningar, svära, skvallra, och att vara argumenterande med enda avsikt att starta ett argument.

Oavsett kränkande kommentarer, kan den taktik som visas i följande exempel hjälpa till att sätta stopp för dem.

Adam, den offensiva anställd: "? Hej, Little Miss, hur var det styrelsemöte förra veckan"

"Little Miss" Linda: "Adam, jag är glad att vi är bra kollegor och medarbetare. Men att hänvisa till mig som "Little Miss" får mig att känna som om vi inte har en ömsesidig respekt för varandra, och jag känner att det är nedlåtande. Jag skulle vilja be dig att ringa mig av mitt namn så att vi kan förbli professionellt och respekt. Kan du börja ringa mig efter mitt förnamn? "

Adam: "Jag visste inte att du var kränkt av kommentaren. Jag trodde att jag var söt. Jag kommer att använda ditt namn från och med nu. "

Linda: "Tack för förståelse."

Linda följde komponenterna i kritiska samtal perfekt. Först undersökte hon situationen genom att börja med hur hon kände ("Med hänvisning till mig som" Little Miss "får mig att känna som om vi inte har ömsesidig respekt").

För det andra, hjälpte hon leda ett beslut som skulle kunna lösa konflikten ("Jag skulle vilja be dig att ringa mig av mitt namn så att vi kan förbli professionellt och respekt"). Och för det tredje, frågade hon om sin kollega kunde stödja rekommendationen hon gjorde när de fick avtal om att gå framåt ("Kan du börja ringa mig efter mitt förnamn?").