Vilka är de bästa tipsen för Avel Leopard Geckos?

March 6

Leopard geckoödlor kan framgångsrikt uppfödd av djurägare som korrekt har forskat processen. Avels leopard geckoödlor kräver temperaturreglerade burar och ordentliga häckande material. Ägare bör inte försöka avel leopard geckoödlor tills djuren är fysiskt mogna och hand tämjas. En mogen, frisk kvinna, ordentliga bur förhållanden och bra kost är viktigt.

Avels leopard geckoödlor i fångenskap kan vara svårare än reproduktion i det vilda. I naturen, leopard geckoödlor häckar mellan februari och september. Förstagångs uppfödare är klokt att föda sina djur under denna period då geckoödlor är naturligtvis benägna att para, även mer erfarna uppfödare kan kliva utanför dessa gränser om det behövs.

Geckos bör vara hand tämjas och tillräckligt mogna före parning. Hand tämja är bara en fråga om att låta de ödlor klättra runt ownerâ € s kropp, sittande dem i öppen hand, och hantera dem i buren. Itâ € s bäst att inte försöka avel leopard geckoödlor tills de är minst åtta månader gammal, både därför att de måste vara tillräckligt mogen för att hantera graviditet och eftersom itâ € s svårt att avgöra deras fysiska och personlighetsdrag före det. Framgångsrik avel innebär producera geckoödlor som har den typ av egenskaper andra ägare kommer att vilja.

Gradvis sänkning buren temperaturen till 60 grader Fahrenheit (15,5 grader Celsius) åtta veckor före parning hjälper honan förbereda hennes kropp. De kallare temperaturerna bör behållas för ungefär två veckor, under vilken tid hon inte ska utfodras. Temperaturen måste sakta höjas tillbaka till det normala som den kvinnliga återupptar äta större och större mängder så hon kommer att kunna skapa friska ägg.

En hane och hona bör lämnas ensam i en bur under parningen. Manliga geckoödlor kan vara aggressiva och våldsamma under parning. Itâ € s bara ett problem om den kvinnliga motstår hans aggressiva flirt och slår tillbaka. I så fall behöver hon en annan man, eller åtminstone en paus på några dagar innan ett andra försök.

För att avgöra om en kvinnlig gecko är gravid, kan ägarna vända den kvinnliga uppochner för att se är att hon är gravid. Om så är fallet, kommer äggen vara synlig genom den tunna huden på hennes undersida. Om hon är gravid, kommer leopard gecko behöver en lämplig boet. Djurets ordinarie gömställe ruta kan omvandlas till ett bo av skiktning den med fuktad torv och planteringsjord.

När äggen är lagda, itâ € s nödvändigt att flytta dem för inkubation. De måste märkas innan han flyttade för att veta vilken sida ska placeras direkt på marken. Pojke barn resultera från värme i överkant, cirka 88 grader Fahrenheit (31 grader Celsius), medan honorna kommer gnaga sig ur skal som har hållits mellan 80 och 85 grader (27-29,5 grader Celsius). Det tar 40 till 60 dagar från parning till kläckning.