Vad är Green Card Lottery?

March 1

Den green card lotteriet, formellt kallas Diversity Visa Lottery Program, är en USA väg till medborgarskap för upp till 50.000 personer per år. Detta program ger visum varje år till personer som har utvandrat från länder och regioner som har låg årstakt invandring till USA. Medan vissa prisa green card lotteriet som en modell för mångfaldsinitiativ, kritiker tyder på att processen är öppen för bedrägeri och kan flaskhals processen invandring för människor från icke-stödberättigade nationer.

Startade 1995, är det gröna kortet lotteriet öppen för sökande som är från och USA låg invandring länder som uppfyller flera krav. Från och med 2011 måste de sökande visa att de har en high school eller motsvarande utbildning, eller visa bevis på minst två års arbetslivserfarenhet inom ett yrke som kräver två års utbildning. Ansökningstiden varar sextio dagar; under 2011, över 12 miljoner kvalificerade personer sökt endast 50.000 visum. Länder som är utestängda från 2011 green card lotteriet inkluderar Kanada, Kina, Ecuador, Mexiko, Colombia, Storbritannien, och Pakistan.

Det finns ytterligare undantag från rätten, inklusive vilken typ av invandringsstatus redan innehas av den sökande. I allmänhet är de enda stödberättigande kategorierna är de som lagligen har invandrat och är på en tillfälligt visum av något slag. Sökande behöver inte sponsras av arbetsgivare eller familjemedlemmar för att kvalificera. Det finns ingen åldersgräns, och en sökande behöver inte tala engelska för att kvalificera sig.

Den gröna kortet lotteri faktiskt utmärkelser mer än 50.000 visum, men bara 50.000 personer tillåts att faktiskt ta emot dem. För att verkligen ta emot medborgarskap, måste vinnarna i lotteriet genomgå en intervju och ge bevis på kvalifikationer. Schema en intervju så snart som möjligt rekommenderas att ha bästa möjliga chans att få en av de eftertraktade permanenta visum.

Sedan starten har den green card lotteriet träffade olika kontroverser och lagstiftnings försök att överge programmet. Vissa kritiker tyder på att lotteriet är för släpphänt när det gäller säkerhetskontroller och bakgrunds, och att detta skulle kunna användas av terrorister för att säkra amerikanskt medborgarskap. Andra föreslår att processen är orättvist att invandrare från länder som inte är kvalificerade, som kan få vänta flera decennier för att slutligen godkännas för medborgarskap trots att de modell medborgare. Det har funnits ett antal försök att avbryta finansieringen för green card lotteriet i både USA: s representanthus och den amerikanska senaten, men ingen har lyckats stänga av programmet.

  • Den green card lotteriet kallas också Diversity Visa Lottery Program, vilket ger 50.000 personer en väg till medborgarskap varje år.