Hur gör jag blodkorv?

July 18

Blodkorv är namnet för en mängd olika korvar. De förenas av införandet av djurblod i fyllningsblandningen. Dessa korvar är lätta att göra hemma, om du kan skaffa ingredienserna. Helt enkelt kombinera blod med kryddor och grejer korvskinn använder mixen. När du förbereder korv och koka dem, kan du hålla dem kylda för ett par dagar innan tillagning och servering dem.

Ingrediensen som ger skålen dess namn är nödvändig för att smaken av korven. Det är inte alltid lätt att skaffa, dock. Köpmän i USA är förbjudet att sälja blod från vissa typer av djur, inklusive grisar, men fläsk blodkorv är en vanlig post i många länder. Du kan ersätta rättsliga blod för de förbjudna sorterna. Till exempel, för att många tycker ko blod vara en godtagbar ersättning för grisblod i traditionella recept.

Innan du använder blodet, måste du förbereda de andra ingredienserna. En viktig komponent är kokt säd, såsom korn, vilket tillför textur till de färdiga korvar. Varje recept har sin egen blandning av aromer. Ofta har mixen stekt lök och kryddor, som kan inkludera kanel, kryddpeppar och kardemumma. Vissa sorter av blodkorv har kött i dem för extra smak; köttet brynt och blandas med kryddor och lök.

Nästa steg är den som är karakteristisk för denna grupp av korvar: blandning av djurblod in i de andra beståndsdelarna. Det är viktigt att de övriga komponenterna i korven är sval när du är klar med detta steg; annars kan blod tjockna förtid, ändring av smak och göra stoppningsförfarandet svårare. För bästa korv, bör blodet förblir flytande förrän efter korvskinn är fyllda. Lägg tillräckligt med blod för att skapa en hällbar mix.

Dessa korvar är bland de enklaste sorterna att göra hemma på grund av deras fyllning förfarandet. Du behöver inte en korv stuffer; allt som krävs är en tratt. Tvätta och blöta korvskinn, och häll sedan fyllningen i dem genom tratten. Lämna utrymme inuti höljen för korvarna att expandera, och knyta dem. Koka dem innan förvaring, och steka korv i ugnen före servering.

Blodkorv är en vanlig maträtt på julen i Estland, där den kallas verivorstid. I USA, estniska invandrare och deras ättlingar samlas runt helgerna för att fira sin kultur genom att förbereda korv. Skålen är också ofta i andra kulturer; Tyska har olika namn för de olika typerna av blodkorv, inklusive blutwurst, Rotwurst och Speckblutwurst. Vidare många kulturer har blodpudding eller blodpudding, som också är gjorda med djurblod, att de äter vid jul.

  • Blodkorv.
  • Korn ofta ingår i blodkorv.
  • På många ställen är kardemumma används för att smaksätta blodkorv.
  • Blodkorv.