Vad är en Copper Snake?

April 4

Copper ormar är bland de mest framstående reptiler i Nordamerika och anses skadedjur eftersom dessa ormar är både giftiga och ofta hemsöka bostadsfastigheter. Copper ormar finns vanligen i kraftigt skogbevuxna områden och retirera till lyor under viloläge och födelseprocess, och tillhör familjen Crotalidae. Crotalids eller Näsgropsormar, namnges efter de små gropar mellan ögonen och näsborrarna. Dessa ansikts fördjupningar känna värmen till stöd i placeringen av bytesdjur. Parning och födelseprocess sker vid olika tider av året.

Copper ormar namnges som sådana på grund av att koppar färgning på den sida av huvudet. Dessa ormar har en total brunaktig färg med mörka band över kroppen, även om de yngre Copperheads tenderar att vara gråaktig i färgen med gulaktiga svansar. En copper ormens färg smälter väl med döda löv på marken, vilket gör att ormarna en stark kamouflerande fördel. En vuxen copper orm är i allmänhet mellan 20 inches (50 cm) och 40 inches (101 cm) långa.

De flesta Copper ormar finns längs den östra gränsen i USA. De är dock funnit över hela Nordamerika, inklusive södern och Mexiko. Dessa reptiler kan ofta hittas i bostäder trädgårdar under däck, och i bilar, vilket ger dem ett rykte som en oönskad, hotande skadedjur.

I USA, rapporterade ca 37% av alla giftiga ormbett 2001 administrerades av Copper ormar. Svullnad, lågt blodtryck och extrem smärta ofta följd av ett sådant bett. Dödsfall är sällsynt bland människor, men små djur kan dö av Copperhead gift. Läkarvård, dock fortfarande krävs för människor vid att bli biten. En copper orm är i allmänhet inte benägen att administrera ett giftigt bett om det inte uppfattar ett omedelbart dödligt hot från en potentiell predator.

Den copper ormen är ganska anpassningsbar till olika typer av ekosystem, men föredrar lövskog. Ibland kan Copperheads finns i träsk, våtmarker, och även tallskogar. Copper ormar föredrar att leva i skogsområden nära vattenkällor, eftersom det är där bytet är mest sannolikt att upptäckas. Prey omfattar gnagare, grodor, andra reptiler, insekter och även små fåglar.

Från oktober till februari eller början av mars, övervintrar den copper ormen i sin underjordiska håla, som får exponering mot södra eller östra solen. Dessa hålor ofta återvänt till med ormarna i åratal. Bebis Copperheads är birthed vid lyor också.

Den Copperhead parningsperioden sker i antingen hösten eller våren. Birthing sker oftast mellan sensommar och tidig höst. Cirka tio till 12 barn ormar produceras per kull, och dessa barn är fristående från moder ormar redan från födseln. Baby ormar är birthed vid liv, snarare än kläckts från ägg som många typer av ormar är.