Hur till Öppen Windows Schemaläggaren

March 31

Windows 7 och Windows Vista idrotten en funktionsrik Schemalägg kallas, otro, Schemaläggaren. Den visar dig alla arbetsuppgifter planerade i Windows - uppgifter du skapar själv samt systemuppgifter. Du kan dra nytta av denna makt själv att ställa in och köra dina egna uppgifter, se till att alla datorunderhåll blir gjort. Här är hur man kommer dit:

 1. Öppna Kontrollpanelen.
 2. Öppna Administrationsverktyg fönstret.
  • I Windows 7, titta under System och säkerhet.
  • I Windows Vista, under System och underhåll.
 3. Öppna ikonen Schemaläggaren.
 4. Om du uppmanas att ange administratörslösenordet eller klickar på Fortsätt.

  Schemaläggaren öppnas.
 5. På vänster sida, välj den översta posten, Schemalägg (Local).

  Du ser Schemalägg Sammanfattning. Det är en översikt över dina uppgifter, bland annat vilka uppgifter har kört och vilka är aktiva.

  Hur till Öppen Windows Schemaläggaren

 6. På vänster sida, välj Schemalägg Library.

  Uppgifter ordnas i mappar. Schemaläggaren Library mappen är "rotmapp" för alla uppgifter.

  Hur till Öppen Windows Schemaläggaren

  Ytterligare uppgifter i Schemalägg fönstret organiseras av ägaren. Du ser en mapp för Microsoft, som innehåller undermappar för Windows och Windows Defender. När Windows-mappen är öppen, visar det ytterligare undermappar för uppgifter i samband med specifika program eller verktyg i Windows.

 7. Öppna Microsoft-mappen och sedan mappen med Windows, och slutligen systemåterställningsmappen.

  Systemåterställningsmappen innehåller uppgifter som regelbundet skapar återställningspunkter för systemåterställning. Den övre delen av fönstret beskriver uppgifterna för systemåterställningsmappen. En uppgift som är listade, SR, visas som Ready. Du kan också se nästa och sista körtider, vilket verifierar att uppgiften fungerar korrekt.

  På fliken Allmänt längst ned på skärmen, ser du uppgiften beskrivning. Du kan också se att uppgiften är schemalagd att köras om du är inloggad eller inte.

 8. Klicka på fliken Utlösare.

  En trigger är en händelse som uppmanar en uppgift att köra. Det kan vara en tid på dagen eller det kan vara en åtgärd, såsom systemstart.
 9. Klicka på fliken Åtgärder.

  En åtgärd är vad en uppgift kräver - köra ett program, visa ett meddelande, eller göra en annan sak hända, ställa in en återställningspunkt, defragmentera hårddisken, eller skicka ett e-postmeddelande, till exempel.

  Ja, det är tekniskt åtgärden visas för att ställa in en återställningspunkt. Men tänk på att du tittar på en Windows-uppgift. De uppgifter du ställa in kommer inte vara så komplicerat.

 10. Klicka på fliken Villkor.

  Inställningarna på fliken Condition förfina när uppgiften körs. Uppgiften körs inte om inte alla villkor är uppfyllda.
 11. Klicka på fliken Inställningar.

  Fliken Inställningar listar ytterligare kontroll över uppgiften, inklusive när du ska sluta en uppgift som kan löpa amok.
 12. Klicka på fliken Historik.

  Du hittar en del information om när uppgiften senast kördes och om det sprang framgångsrikt på fliken Historik. Det är ditt sätt att testa om dina arbetsuppgifter gör vad du ställa dem att göra.
 13. Stäng Schema fönstret när du är klar peta runt.

Du kan välja någon uppgift i någon mapp för att studera hur den är inställd, hur det fungerar, och om det körs. I själva verket, se över de redan skapade uppgifter är ett praktiskt sätt att hitta olika sätt att konfigurera dina egna uppgifter.