Vilka är de olika typerna av vitaminer för vegetarianer?

September 3

Valet att vara vegetarian kommer med sina egna unika utmaningar, bland annat att se till kroppen får de nödvändiga näringsämnen och vitaminer den behöver. Det finns flera sätt en person kan konsumera rätt mängder vitaminer för vegetarianer för att bli frisk. Vanliga metoder för att få rätt kost är från vegetariska livsmedel källor, kosttillskott och livsmedel proteintillskott. Den vegetarisk livsstil innebär att eliminera kött från kosten, inklusive nötkött, kyckling, fläsk och fisk, och möjligen även alla produkter som framställs med kött eller fisk. De som väljer att följa vegan livsstil också eliminera alla livsmedel från djurkällor som mjölk, ägg, och dietary fett, och anses vara frisk så länge som personen konsumerar tillräckligt proteiner och andra näringsämnen för korrekt kroppsfunktion.

De flesta experter tror de nödvändiga vitaminer för vegetarianer kan hittas direkt i deras mat källor. När köttet elimineras från kosten, finns det ofta en förlust av särskilda kost vitaminer och näringsämnen inklusive proteiner, kalcium och zink. Dessa brister kan korrigeras med en hälsosam och välbalanserad kost. Järn är en av de vanligaste kost bristerna i vegetarianer, men att lägga livsmedel såsom cashewnötter, tofu och linser kan bidra till att säkerställa kroppen får nog av detta viktiga mineral. Kalcium kan läggas till kosten i form av berikade apelsinjuice och gröna bladgrönsaker, såsom grönkål och broccoli.

En annan källa till viktiga vitaminer för vegetarianer är kosttillskott och vitaminer. Vegetarianer kan välja att ta enskilda tillskott för att hantera deras behov eller välj ett multivitaminrika produkter vanligt saknar näringsämnen. Med lite forskning, kan veganer och vegetarianer finner vitamintillskott som görs utan gelatin eller någon annan typ av ingrediens härrör från animaliska källor. Flytande vitaminer är också mycket populära och kan enkelt läggas till mat eller dryck som rekommenderas.

Protein är ett annat näringsämne som ofta finns brister i den vegetariska livsstilen, och det finns flera alternativ för att säkerställa rätt kost. Vissa typer av protein kan hittas i traditionella vitaminer för vegetarianer, antingen i kapsel- eller vätskeform. Använda näringsmässiga jäst som kosttillskott på livsmedel eller i drinkar är ett bra sätt för vegetarianer att konsumera kompletta proteiner. Detta ämne har en smak som liknar åldern cheddarost och kan enkelt läggas till popcorn, ångkokta grönsaker och soppor för tillsatta näringsämnen och smak. Bönor, quinoa och linser är också utmärkta proteinkällor.

  • Äta cashewnötter kan bidra till att motverka en brist på järn, till vilka vegetarianer är mottagliga.
  • Kale innehåller rikligt med kalcium.
  • Quinoa är en utmärkt proteinkälla.
  • Traditionella vitaminkapslar är ett bra sätt att få viktiga vitaminer.
  • Tofu är en stor källa till järn.