Vad är Marshmallow Peeps?

September 10

Många människor är bekanta med marshmallow Peeps, de färgglada, socker strös, marshmallow former produceras av Just Born. I själva verket är historien om en av de bästa säljande marshmallow godis ganska spännande. Ursprungligen var Peeps handgjorda av Rodda Candy Company - tar 27 timmar att göra endast en liten fågelunge. Då, 1953, precis Born köpte Rodda. Ett år senare, 1954, upptäckte precis Född ett sätt att massproducera marshmallow Peeps - nu Peeps föds var sjätte minut.

Nästan varje år, är en ny form, smak eller färg på marshmallow Peeps infördes - ibland bara som en begränsad upplaga post. De ursprungliga färgerna var gula, rosa och vitt. Då, 1995, en ny färg in i scenen - lavendel. 1998 blev blå femte färg för marshmallow Peeps. Nya färger som grönt, rött, orange, brunt och svart Peeps, finns nu - beroende på säsong.

År 1999 var den första smaken infördes - vaniljcrème. Sedan ett år senare, kom jordgubbskräm. Mint, orange crème och pepparkakor smaker finns också när säsongen är rätt. Chokladmousse är en favorit smak av Peeps för många människor, liksom. I själva verket är chokladmousse den perfekta smaken för många av de bästa recepten.

Formerna korrelerar oftast till en säsong. Det finns kycklingar, kaniner, ägg och tulpaner till påsk och våren. Sedan, för Halloween och hösten, det finns pumpor, spöklika katter och spöken. När jul- och vinter rullar runt, kan konsumenterna hitta stormarknader lager med marshmallow Peeps i form av snögubbar, stjärnor, semester träd, pepparkakor män, och ordet "Joy." Bara några månader senare, i februari, hjärtan och nalle björnar kan köpas för Alla hjärtans dag. Ofta kommer det att marshmallow Peeps för 4 juli semester och andra roliga semestrar.

Marshmallow Peeps har inget fett och är glutenfri och mutter fritt, för dem med födoämnesallergier. Dessutom finns det en option att köpa sådana som är gjorda med Splenda, ett socker substitut. Men även de som är gjorda med rent socker är bara 32 kalorier per styck.

Det borde inte förvåna någon att sådana härliga objekt som marshmallow Peeps skulle användas i recept. Till exempel, kan de doppas i choklad för en fantastisk fondue. De kan också användas som en toppning för kakor, muffins, kakor. De är även bra när de placeras ovanpå en bädd av vispad grädde i varm kakao. Många människor föredrar att ha sin marshmallow Peeps doppade i choklad, rullade i kokos, och sedan, fryses. Det finns hela kokböcker som folk har skrivit tillägnad matlagning med de små marshmallow godis.

Det har länge varit kommenterats att marshmallow Peeps är oförstörbar. I själva verket har många studier genomförts för att bestämma vilka extrema krafter de små marshmallow godis tål. CNN rapporterade även den 12 april 1998 att en grupp av Emory University forskare gick till stora odds att studera Destructibility av Peeps. De hade i själva verket fastställt att de är praktiskt taget oförstörbara.